NB I

Az MTK meglepően simán győzte le a Vidit

Idegenben nyertek a fővárosiak a bajnok ellen.

OTP Bank Liga, 10. forduló

Mol Vidi FC – MTK Budapest 0-3 (0-2)
Felcsút, Pancho Aréna. Játékvezető: Kassai
Vidi: Tujvel – Nego, Juhász, Fiola, Stopira – Nikolov, A. Hadzic (Pátkai, 55.), Huszti (Hodzic, 55.) – Kovács I., Milanov – M. Scsepovics. Vezetőedző: Marko Nikolics
MTK: Kicsak – Ikenne-King, Balogh B., Pintér Á., Selin – Vass Á. – Schäfer, Kanta J. (Vogyicska, 81.), Bognár I., Gera D. (Farkas B., 80.) – Torghelle (Lencse, 91.). Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gólszerzők: Gera D. (21.), Kanta (35.), Bognár I. (71.)

A csütörtökön még a Chelsea vendégeként Európa Liga-csoportmeccset játszó Mol Vidi FC bajnokija zárta az OTP Bank Liga 10. fordulóját – a bajnok az újonc MTK Budapestet fogadta a Pancho Arénában.

Jobban kezdett az MTK, több támadást vezetett, sőt Bognár révén alig negyed óra elteltével már kapufáig is eljutott. A ziccer nem a hazaiakat rázta fel: a 21. percben Gera Dániel robbant be egy beadásra, és a kapuba lőtt (0-1. A gól után is az MTK maradt támadásban, majd Kanta József a 35. percben egy távoli lövéssel növelte is a különbséget (0-2) – itt mutattuk meg a két találatot.

Nem tudni, mit mondott Nikolics-mester a fiainak a szünetben, de láthatóan nagyobb lendülettel jött ki a második félidőre a Vidi, viszont az első nagyobb helyzet ismét az MTK-é volt. Percekkel később Nikolov ordító ziccerben bombázott az MTK-kapusba. A Vidi irányított, az MTK viszont jól szervezte kontráit: egy ilyen végén visszaszerezte a labdát a kék-fehér együttes, majd Bognár István kilőtte a hosszú sarkot (0-3).

Ez megtörte a székesfehérvári lendületet, hol hazai, hol vendéglábakon járt a labda a hajrában – maradt a 0-3, simán nyert az MTK.

Kiemelt kép: molvidi.hu

Olvasói sztorik