NB I

A Fradi kulcsjátékosa elárulta Rebrov taktikáját

Kiderült, mi az ukrán vezetőedző sikerének titka.

A dobogós csapatok mindegyike hazai pályán gyűjtheti be a három pontot az NB I tizedik fordulójában. Az élmezőny együttesei közül elsőként a második helyezett Budapest Honvéd kezdheti meg a felzárkózást a listavezető Ferencvárosra: az MTK stadionjában albérletben szereplő kispestiekre a mindössze egy győzelemmel álló Diósgyőr vár.

Supka Attila vezetőedző csapata sincs kirobbanó formában: a legutóbbi három mérkőzésén nyeretlen maradt, és gólt sem szerzett. A két fél 104. alkalommal találkozik egymással, a fővárosiak pályaválasztóként hat vereség és tíz döntetlen mellett 34-szer nyertek.

Az éllovas és ‒ a mezőnyben egyedüliként ‒ veretlen Ferencváros szombat este a Debrecent fogadja a Groupama Arénában: a zöld-fehérek múlt héten az Újpest elleni derbin Davide Lanzafame góljával nyertek, és most is a három pont megszerzésének reményében lépnek pályára.

Szerhij Rebrov csapata az ukrán vezetőedző szerződtetése óta négy bajnoki mérkőzésen csak két gólt kapott – mindkettőt a címvédő MOL Vidi FC elleni találkozón ‒, és a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón a válogatott kapus Dibusz Dénes éppen azt emelte ki, hogy a szakember érkezése óta összeállt a védekezésük.

Az előző mérkőzéseken elég kevés hárítani valóm volt. Amióta Rebrov a vezetőedző, háromszor is egy-nullra nyertünk, ami azt jelenti, hogy a védekezésünk stabil. Napról napra arra készülünk, hogy kezdeményező futballt játszunk, ezáltal az ellenfeleknek a pontrúgásokból és a kontrákból van lehetőségük gólt szerezni, ezeket pedig eddig jól levédekeztük. Bízom benne, hogy ilyen stabil marad a védekezésünk – mondta Dibusz a klub honlapján.

A Debrecen győzelemmel a háta mögött érkezik az Üllői útra, ahonnan bajnoki találkozón legutóbb 2012 márciusában távozott három ponttal.

A harmadik helyen álló Vidi FC csütörtökön még az Európa Ligában, a Chelsea otthonában állt helyt – 1-0-ra kapott ki ‒, vasárnap pedig már az újoncként negyedik MTK-t fogadja Felcsúton a Pancho Arénában.

Nagy kérdés, hogy a londoni csapat elleni mérkőzés, illetve az utazás mennyit vett ki Marko Nikolic játékosaiból, és ennek figyelembe vételével a szerb edző milyen összeállításban küldi majd pályára együttesét.

A nyolc meccsen mindössze hat gólt szerző, nyolcadik helyen álló Újpest FC az egymás után kétszer győztes, kilencedik Puskás Akadémia ellen javíthat, az ötödik Paks a Kisvárdát fogadja, míg az utolsó helyezett Haladás Mezőkövesden szerezhet ismét három pontot öt nyeretlen bajnoki mérkőzés után.

OTP Bank Liga, 10. forduló:

szombat:
Bp. Honvéd‒Diósgyőri VTK, Hidegkuti-stadion 14.45 (tv: M4 Sport)
Újpest FC‒Puskás Akadémia 17.00
Mezőkövesd Zsóry FC ‒ Szombathelyi Haladás 17.00
Paksi FC‒Kisvárda Master Good 17.00
Ferencvárosi TC‒Debreceni VSC 19.30 (tv: M4 Sport)
vasárnap:
MOL Vidi FC‒MTK Budapest, Felcsút 18.00 (tv: M4 Sport)

A tabella:
1. Ferencváros 23 pont
2. Budapest Honvéd 16
3. MOL Vidi FC 15/8 mérkőzés
4. MTK Budapest 14
5. Paksi FC 13 (12-10)
6. Debreceni VSC 13 (12-11)
7. Mezőkövesd Zsóry FC 12
8. Újpest FC 10/8 mérkőzés
9. Puskás Akadémia FC 8 (10-14) 8
10. Kisvárda Master Good 8 (8-17)
11. Diósgyőri VTK 6
12. Szombathelyi Haladás 5

A 6. fordulóból a MOL Vidi FC‒Újpest FC mérkőzést a székesfehérváriak Bajnokok Ligája-selejtezői miatt november 21-re halasztották.

nyitókép: MTI Czeglédi Zsolt

Olvasói sztorik