NB I

Kubatov: Rebrov két mérettel nagyobb nálunk, mindenkit inspirál

A Fradi elnöke azt is elárulta, milyen javaslatuk van a Magyar Labdarúgó Szövetség felé.

Terjedelmes interjút készített a Ferencváros szurkolói oldala, az üllő129.hu a klub elnökével, Kubatov Gáborral, aki a beszélgetés során kitért a korábbi vezetőedző, Thomas Doll és a jelenlegi tréner, Szerhij Rebrov közötti különbségre, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetséggel való kapcsolatra is. Ha már Fradi, azt olvastad, mire készülnek a zöld-fehér drukkerek? Brutális lesz!

Abban az időszakban, amikor Thomas idejött, akkor „két mérettel” jobb edző volt az akkori Fradinál. Szerintem a csapat időközben felfejlődött Thomas szintjére. Rebrov ismét két mérettel nagyobb nálunk. Úgy dolgozik, hogy az inspirálja a pályamunkást, az erőnléti edzőt, a játékoselemzőt, a játékosokat, mindenkit – mondta Kubatov, aki az ukrán tréner fizetésével kapcsolatban megjegyezte, az első fizetési igénye akkora volt, hogy annyit nem tudtak neki adni, a mostani szerződése alapján pedig a BL vagy EL-főtáblás szereplés esetén kapna kiemelkedő prémiumot.

Az elnök az MLSZ-szel való viszonyról elárulta, érdekes, mert Csányi Sándorral kifejezetten jó viszont ápol, de a szövetség működésében van egy esetlenesség.

Sok javaslatunk van az MLSZ felé, például, hogy meccs előtt egy nappal sorsolják a bírókat. Mi próbálunk a lehető legpozitívabban állni a játékvezetőkhöz – így Kubatov, aki kitért a tv-s pénzek szétosztásának aránytalanságára is. – Az is kétségtelen, hogy törvényi szabályozás szerint nekünk több pénz járna a televíziós bevételekből, de próbálunk nagyvonalúak lenni az ellenfeleinkkel és az MLSZ-szel szemben is. Lehet, hogy ez rövid távon nem, de hosszú távon szerintem kifizetődő.

címlapfotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Olvasói sztorik