NB I

A Fradi-edző elárulta, miért hozta le Lanzafamét

Egy helyen az OTP Bank Liga összes szombati edzői nyilatkozata.

Puskás–Honvéd 1-0

Benczés Miklós, Puskás: – A Honvéd célravezető futballt játszik, direktbe, gyorsan hozza játékba a két éket, akik remek futballisták. Ezekből a helyzetekből sokszor eredményes a Honvéd, küzdeni kellett, hogy ezeket megakadályozzuk, de felvettük a kesztyűt. Amíg az első félidőben játékban múltuk felül ellenfelünket, addig a második felvonásban küzdelemben vettük fel a versenyt a Honvéddal, így végül megérdemelten nyertünk. Nem talált rajtunk fogást az ellenfél, csak két beívelés után volt helyzete, míg a kontrák után még nekünk is adódott lehetőségünk.

Supka Attila, Honvéd: – Felkészültünk a mai mérkőzésre, tudtuk, hogy mit fog játszani a Puskás Akadémia. Tudtuk az ellenszerét is, de ezt csak egy alkalommal tudtuk alkalmazni: amikor nulla-nullás állásnál Danilo ziccerbe került. Utána nem voltak meg azok a mozgások az előrejátékban, amiből helyzeteket tudtunk volna teremteni. Ráadásul egy bődületes hibát követtünk el a saját szögletünk után, amiből az ellenfél gólt rúgott. Megvannak az embereink arra a pozícióra, hogy hogyan zárjuk le az ilyen szituációknál az ellenfél kontráit, de ezt nem tudtuk megtenni. Mindent megtettünk a mérkőzés folyamán, az élő-mozgók közül minden csatárunkat próbáltuk becserélni, de ma egyikükben sem volt benne igazán a gól. Az utolsó három mérkőzésen nem tudtunk gólt szerezni, ezáltal nem is tudtunk igazán eredményesek lenni, nem tudtunk pontokat szerezni, ami nagyon nagy probléma. Pedig azt hittük, hogy megerősítettük a csatársorunkat. Ettől függetlenül két nagy hiba befolyásolta a végeredményt: Vargának volt egy kezezése a Kamber lövése után, ami után nem kaptunk tizenegyest, utána pedig Hegedűs lökte el két kézzel Tischlert a tizenhatoson belül, amiért szintén nem kaptunk tizenegyest. Ezek döntően befolyásolják a mérkőzést, minimum egy pontot szerezhettünk volna. Visszanéztük videón az eseteket, mindkettő tizenegyes volt.

Forrás: honvedfc.hu

Haladás–Paks 1-2

Szamosi Tamás, Haladás: – Próbáltunk szervezett futballt bemutatni, ez a mérkőzés folyamán látszódott. Azt is el kell ismerni, hogy a végére szinte teljesen elfogytunk erőben, talán ennek tudható be, hogy ilyen könnyű gólokat ajándékoztunk az ellenfélnek. Gratulálok a Paks csapatának! Az elmúlt két napban próbáltuk megszervezni a csapatunkat, az, hogy ez mennyire sikerült, azt sajnos az eredmény igazolja: nem nagyon. A játékosok ma mindent megtettek, ami tőlük telhető volt, ezért dicséret jár nekik, ugyanakkor az eredménnyel nem lehetünk elégedettek. A hétfői nappal új hetet kezdünk, próbáljuk még jobban megszervezni a csapatunk játékát, hogy a következő hetekben eredményesek tudjunk lenni.

Csertői Aurél, Paks: – Az első félidőben mindkét csapat óvatosan futballozott, aminek következtében igazi komoly helyzet nem alakult ki egyik oldalon sem. A második félidőt úgy kezdtük, hogy egy hatalmas hibánkat kihasználva vezetést szerzett az ellenfél. De nem zuhantunk össze, ellenkezőleg. A meccs utolsó húsz-harminc percében a Hali fölé tudtunk kerekedni, és jó futballal sikerült megfordítanunk az eredményt. Volt tartása a csapatnak, és örülünk az idegenbeli győzelmünknek.

Forrás: haladas.hu, paksifc.hu

MTK–Mezőkövesd 2-2

Feczkó Tamás, MTK: – Az első félidőben a játékunk nagyon jó volt, meg is szereztük a vezetést, helyzeteink is voltak, veszélyes átlövéseink, de Dombó többször is bravúrral mentett. Ebben a játékrészben el kellett volna dönteni a meccset. A fordulás után már nem voltak meg a helyzeteink, el kell ismerni, hogy a Kövesd jól játszott, így végül a sírból visszahoztunk egy pontot. Az első negyvenöt percben ült, amit kitaláltunk, talán a szünetben elhittük, hogy ez a meccs már megvan.

Forrás: mtkbudapest.hu

Debrecen–Kisvárda 3-1

Herczeg András, DVSC: – Az első félidőben is jobban játszottunk ellenfelünknél. A Kisvárdának volt egy szép támadása, abból gólt ért el. A második félidőben változtattunk, fokoztuk a tempót, még nagyobb nyomás alá helyeztük az ellenfelet, megérdemelten nyertünk.

Dajka László, Kisvárda: – Az utóbbi hetekben a csapat nem focizott ilyen hitehagyottan, mondhatni gyáván, mint ezen a mérkőzésen. A gól után visszahúzódtak, nem fociztak bátran. A mai játék alapján megérdemelten nyert a hazai csapat. Az első félidőt megúsztuk gól nélkül, de a kérdés csupán az volt, hogy a Debrecen mikor talál be. A Loki második gólja után próbáltunk még focizni. Súlyos egyéni hibák voltak. Ennél mi többet tudunk. Küzdöttünk becsülettel, a játékban maradtunk el az eddigiektől.

Forrás: haon.hu

Ferencváros–Újpest 1-0

Szerhij Rebrov, FTC: – Nagyon fontos mérkőzés volt ez a szurkolóknak és a játékosoknak egyaránt, ezért természetesen nagyon boldog vagyok a győzelem miatt. A második félidei játékkal elégedett vagyok, több helyzetet alakítottunk ki, mint ellenfelünk, és be is lőttük a helyzetünket, így okkal nyertük meg a találkozót. A meccs előtt nem értettem, miért mondják, hogy ez az első derbim, hiszen a Honvéddal már játszottunk a fővárosi ellenfelük közül. Most már értem. Az ilyen találkozók miatt szeretik a labdarúgást az emberek, mindenki boldog volt, nagyszerű hangulat volt a lelátón, mindkét csapat szurkolói élvezték a játékot. Örülök, hogy megnyertük a mérkőzést! Nemcsak Lanzafamét emelném ki, az egész csapat megérdemelte a gólt, nagyon jól játszottak a srácok. Davide egy kicsit csalódott volt, hogy lecseréltem, de volt egy sárga lapja, nem akartuk megkockáztatni, hogy kap még egyet.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – A mai napon a jobb csapat nyert, nem tett semmi különöset, csak egy találattal jobb volt nálunk. Hiányzott belőlünk a magabiztosság és az energia, ami engem is meglepett. Nem vállaltunk kockázatot, mert attól féltünk, hogy hibázunk, azonban így nem egy Fradit nem lehet megverni, hanem senkit. A legrosszabb az volt az egészben, hogy nem tudtam, miképp segíthetnék a kispadról

Forrás: fradi.hu, ujpestfc.hu

Kiemelt kép: MTI Fotó/Czeglédi Zsolt

Olvasói sztorik