NB I

„A Fradi minden poszton erősebb az Újpestnél”

A zöld-fehérek nem kérnek riválisuk játékoskeretéből.

A szombati esti Ferencváros‒Újpest derbi előtt kiderült, hogy a vendégek vezetőedzője egy játékost mindenképpen elfogadna a Fradiból, a hazaiak másodedzője viszont úgy érzi, minden poszton erősebbek a riválisnál.

Tisztelem a ferencvárosi futballistákat, és van néhány játékos, akit különösen kedvelek. Például Lovrencsics Gergőt, hiszen ő egy olyan srác, aki mindig a legjobbját tudja nyújtani – válaszolta Nebojsa Vignjevic, az Újpest FC vezetőedzője arra a kérdésre, van-e olyan ferencvárosi játékos, akit szívesen látna.

Lovrencsics örül a kiemelt figyelemnek, de nem tervezi lilára cserélni a zöld mezt.

Köszönöm szépen! Igazából ez is a teljesítményem elismerése, hiszen ha az ellenfél edzője a saját csapatában szeretne látni, akkor lehet, hogy valamit jól csinálok. Csakhogy én szeretnék hosszú távon Szerhij Rebrovval dolgozni, és maradni a Fradiban – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának Lovrencsics Gergő.

Az újpestiek között van olyan játékos, aki volt már a Fradinál, és akkoriban nem ment neki annyira a játék, emlékeztetett Máté Csaba, az FTC másodedzője.

Ha posztokra lebontjuk a két csapatot, úgy érzem, a mi játékosaink minden pozícióban előrébb vannak, mint az újpestiek, így nincs tervben, hogy onnan igazoljunk – mondta mosolyogva a tréner.

A ferencvárosi keret majdnem megfogyatkozott, néhányan ugyanis egy kicsit túlpörögtek az edzéseken.

A játékosok mindig, így most, a derbi előtt is megtesznek mindent az edzésen, ebben a korábbiakhoz képest nincs változás. De a héten arra azért egyszer-kétszer figyelni kellett, hogy visszafogjuk az egész csapatot, mert néha olyan tüzes meccsek alakultak ki az egymás közti játékban, hogy akár sérülésveszély is lehetett volna – árulta el a Sport24-nek Máté Csaba.

Lovrencsics Gergőnél a kialvatlanság veszélye is fennáll, hiszen néhány hete megszületett a második kisfia, de a válogatott futballista nem kér otthon felmentést azért, mert szombaton derbi lesz.

Fel van építve, hogy mikor, hogyan tudom magamat kipihenni, és természetesen semmiképpen nem akarom kivenni magam abból, hogy segítsek otthon, és a páromra hagyok mindent – ez nem lehetséges, hiszen két pici babáról beszélünk. De ki tudom magamat pihenni, és felvillanyozva várom a szombati meccset ‒ mondta.

nyitókép: MTI

Olvasói sztorik