NB I

Hidi Patrik őszintén beszélt arról, miért bontott vele szerződést a spanyol csapat

Ismét előkerült a nyelvtudás kérdése.

Hidi Patrik bajnokcsapat kapitányaként szerződött el tavaly nyáron a Honvédtól a spanyol másodosztályba. Nem tudni, mire vitte volna a Real Oviedónál, csak az a biztos, hogy lábtörést szenvedett, s idén augusztusban felbontották a szerződését – írja a Magyar Idők. Egy hete nevelőegyesületénél talált otthonra, s két hatalmas góllal jelezte: nem felejtett el futballozni.

A lapnak adott hosszabb interjúban a kispestiek régi új játékosa elárulta: a lábtöréstől eltekintve jól érezte magát a 300 ezres asztúriai városban. Végül mégis a nyelvtudás hiánya volt az oka a szerződésbontásnak.

Juan Antonio Anquela, az edzőnk a spanyolon kívül semmilyen nyelvet nem beszél, ezért csak kézzel-lábbal tudtuk megérteni egymást. A sérülésemig minden a legnagyobb rendben ment, kedveltük egymást, s amikor december elejére felépültem, azonnal bekerültem a keretbe, s pár percet játszottam is. De aztán sorozatban tíz meccset nyert a gárda, nélkülem, s érthetően mellőzött az edzőm. Mégis, egy hónappal a bajnokság vége előtt azt nyilatkozta Anquel a helyi televízióban, hogy számít rám, és egy komplett nyári felkészüléssel helyem lesz a csapatban. Az utolsó négy meccsből egyiken kezdő voltam, s kettőn csere, bizakodva vártam a nyarat. Csakhogy a sportigazgatónk leültetett, és elmondta, hogy a posztomra három spanyol játékost igazoltak, s a csapat valamennyi – szám szerint tizenkét – légiósát elküldték. Csak spanyol vagy spanyol anyanyelvű labdarúgó maradt! Próbáltam az ügynökömmel, Filipovics Vladannal elérni, hogy egy másik spanyol csapat szerződtessen, de nem sikerült, így szeptember közepén hazatértem.

– fogalmazott Hidi, aki elárulta azt is, szeretne bekerülni Marco Rossi magyar válogatottjába, de tudja, csak jó játékkal hívhatja fel magára a figyelmet. Ezentúl szeretné magát később újra kipróbálni légiósként.

A teljes interjú ITT érhető el.

Olvasói sztorik