NB I

Nem tudtak aludni a fehérváriak az épülő Sóstói Stadion tűzriadója miatt – VIDEÓ

Az új Vidi-stadion akusztikája remek, ez legalább kiderült.

Pontban éjfélkor megszólaltak az épülő székesfehérvári Sóstói Stadion hangszórói, és közel két órán át az egész város zengett az aréna tűz esetén életbe lépő kiürítési tervétől – írja az fmc.hu. Egy biztos: a stadion akusztikája remek, hiszen a legtöbb városrészből jelezték az internetezők, hogy hol élesebben, hol tompábban, de mindenhol hallható volt a fehérvári éjszakát betöltő próbariadó.

„Figyelem, figyelem! Ez egy tűzriadó. Kérem, hagyják el az épületet a meghatározott irányban!” – vagy valami ehhez hasonló pár mondatot ismételgetett a fehérvári éjszakában egy kellemes, fiatal női hang.

A hangosbemondó végül néhány perccel hajnali kettő előtt némult el. Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András csütörtök reggel a Facebookon kért elnézést a kivitelező Strabag által vezetett konzorcium nevében is a szerencsére téves riasztásért és a technikai hibáért:

„Mindenkitől szeretnék elnézést kérni a kivitelező nevében is. Sokakat zavart pihenésében, sőt álmában meg a Sóstói stadion tűzjelző berendezésének egyébként szerencsére téves riasztása, és annak igen lassú leállítása. Határozottan kértük a kivitelezőt, hogy a jövőben ne kerüljön ilyenre sor! Még egyszer elnézést kérünk Mindenkitől!”

Címlapkép: fmc.hu

Olvasói sztorik