NB I

„Politikai” pályára lép a Fradi kiválósága

Új szerepkört kapott a zöld-fehéreknél a korábbi válogatott játékos.

Hajnal Tamás az előző szezon végén fejezte be profi pályafutását, de nem szakadt el az FTC-től, szinte minden nap feltűnik a Népligetben, és mostantól a pályán kívül segíti a klubot – írja a fradi.hu.

Már aktív karrierje során is gondolt a jövőjére, hiszen megszerezte az A-licences edzői képesítést, valamint korábbi világklasszis labdarúgók társaságában jelenleg külföldön is folytat tanulmányokat.

A feladatom, hogy eredményes játékospolitikát tudjunk kialakítani közösen a csapaton belül. Nehéz elsőre leírni a feladatkört, hiszen temérdek összetevője lesz, de a lényeg, hogy a különböző szakmai csoportok munkáját segítsem. Ezt közösen, csapatmunkaként kell megtennünk, így léphetünk előre, és érhetjük el céljainkat. A legfontosabb célpont, hogy a klubnak jó játékosokat találjunk, ennek a megszervezése összetett feladat. Ennek a munkának az elvégzése nagyrészt rám hárul, de én csapatban gondolkozom. Az a lényeg, hogy együtt hozzunk meg egy jó döntést, hogy a csapat értékét gazdaságilag, és szakmailag is növelni tudjuk – magyarázta Hajnal.

Hozzátette, csaknem húsz évig tartó külföldi pályafutása során rengeteg emberrel megismerkedett, többségükkel nagyon jó kapcsolatban maradt, akik szintén aktívak különböző posztokon.

Hajnal már most is szorosan együttműködik Prukner László utánpótlás szakmai igazgatóval, és az ukrán Szerhij Rebrov vezette szakmai stábbal is nagyon jó a kapcsolata.

nyitókép: Szirtesi László/Getty Images

Olvasói sztorik