NB I

Eldőlt: nem játszhat a BATE ellen a Vidi FC kapusa

Egy-két fogát meg kellett igazítani, a szája szélét hét öltéssel kellett összevarrni.

Kovács Tibor, a Mol Vidi FC csapatorvosa a molvidi.hu oldalon számolt be Kovácsik Ádám állapotáról.

A doktor emlékeztetett, hogy a kapust le kellett cserélni a Puskás Akadémia elleni bajnoki meccs második félidejében, mert egy ütközés után eszméletlenül terült el a pályán.

Kovács elmondása szerint az akut ellátást követően gyorsan magához tért a játékos, akit azonnal a székesfehérvári kórházba szállítottak. Gyors kivizsgálás következett, majd közel 48 órát bent tartották megfigyelésre, de mivel semmiféle neurológiai tünete nem jelentkezett, hétfőn délelőtt hazamehetett.

Ádám közérzete jó, azt pedig mindenképp kiemelném, hogy az ütközéshez képest szerencsés kimenetelű sérülést szenvedett. Apróbb, kozmetikai jellegű sérülésektől eltekintve semmi maradandó károsodása nincs. A szája szélét hét öltéssel össze kellett varrni, valamint egy-két fogát meg kellett igazítani. A fogak kezelése egyébként még folyamatban van, hiszen a következő napokban újabb beavatkozásokra lesz szükség – nyilatkozta.

Az orvos leszögezte ezen a héten mindenképpen szigorú pihenés van előírva a kapus számára, aztán majd jönnek a kontroll-vizsgálatok, vagyis csütörtökön a BATE Boriszov elleni első Európa Liga-csoportmeccsen biztosan nem védhet.

Összességében a nehezén, úgy gondolom, túl vagyunk. Egyelőre nem bocsátkoznék találgatásokba azt illetően, mikor térhet vissza a pályára ‒ közölte Kovács Tibor csapatorvos.

nyitókép: MTI/EPA/Caroline Blumberg

Olvasói sztorik