NB I

Lanzafame úgy érzi, nem szolgált rá a Honvéd-drukkerek inzultusaira

Az olasz támadó a hétvégén először játszik a kispestiek ellen a távozása óta.

A nyári NB I-es átigazolási szezon egyik legnagyobb durranása Davide Lanzafame nevéhez fűződik, aki a Budapest Honvédot hagyta ott a Ferencváros kedvéért.

Az előző élvonalbeli idény gólkirályát ezt követően rengeteg kritika és támadás érte a kispesti drukkerek részéről – ha esetleg valaki nem emlékezne, ide kattintva megnézheti, milyen durva üzenet várta az olasz játékost a lakásánál –, éppen ezért eléggé pikáns találkozóra van kilátás a hétvégén, amikor az Új Hidegkuti Nándor Stadionban fogadja a Honvéd a zöld-fehéreket.

Bevallom, nagyon bántott a szitkozódás, a rengeteg rosszindulatú megjegyzés, amelyet a klubváltás után kaptam, de én döntöttem így és továbbra a magam útját járom – árulta le az M4 Sportnak Davide Lanzafame. – Biztos vagyok benne, hogy a Honvéd-drukkerek nem vették jó néven a klubváltásom. Olasz vagyok, nekem a tisztelet roppant fontos, tisztelem a Honvédot, a szurkolókat, a történelmét.

Az olasz támadó úgy érzi, nem szolgált rá arra, hogy a lelátóról inzultálják, de attól, hogy a Honvéd-szurkolók így viszonyulnak hozz, az ő érzései nem változnak a klub iránt.

Biztosan egyedülálló élmény lesz ez a rangadó. Két csodás évet töltöttem a Honvédnál. Mindenkire nagyon szívesen emlékszem. Örülök, hogy újra találkozhatok a társakkal. 90 percig ellenfelek leszünk, de a barátságunk megmarad.

Lanzafame kitért Thomas Doll leváltására és Szerhij Rebrov kinevezésére is.

Nem ítélkeznék, hogy helyes döntés volt-e Doll menesztése. Együtt kezdtük az idényt, úgy érzem, jó munkát végzett, négy győzelem és egy döntetlen után küldték el. Megérkezett Rebrov úr, akin az első pillanattól látszott, hogy hihetetlenül felkészült, remek edző.

Lanzafamét valószínűleg nem fogják kímélni a Honvéd-drukkerek. Fotó és címlapfotó: fradi.hu
Olvasói sztorik