NB I

Csak lesgól volt az Újpest–Honvédon

Nem ez volt azonban az egyetlen érvénytelen találat a meccsen.

NB I, 7. forduló

Újpesti FC–Budapest Honvéd 0-0
Budapest, Szusza Ferenc Stadion. Játékvezető: Iványi
Újpest: Pajovics – Pauljevics, Bojovics, Litauszki, Burekovic – Onovo, Szankovics – Nagy D. (Balázs, 78.), Zsótér (Diallo, 91.), Beridze (Novothny, 58.) – Nwobodo.
Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Honvéd: Gróf – Skvorc, Kamber, Baráth (Batik, 24.) – Kukoc (Tischler, 46.), Nagy G., Pilík (N’Gog, 78.), Gazdag, Heffler – Holender, Danilo. Vezetőedző: Supka Attila

Az NB I hetedik fordulójában újabb fővárosi rangadót rendeztek, a Honvéd látogatott az Újpest otthonába.

Jól kezdte a meccset az Újpest, Beridze próbálkozott a tizenhatos jobb oldaláról, ám a vendégek védőjéről kipattant a labda. Beridze átívelt a túloldalra, de Nagy centikkel lecsúszott róla. Nem sokkal később Burekovic bal oldali passzára Nagy Dániel érkezett és lőtt kapásból, ám a labda centikkel a vendégek kapuja felett landolt.

A félidő legnagyobb lehetősége Obinna előtt adódott, balról lőtt 30 méterről, a labdába Gróf ujjheggyel beleért, így az irányt tévesztve elhagyta a pályát. A Honvédnál is akadt lehetőség, Kukoc próbálkozott a 16-os bal sarkáról, de a labda elkerülte a hálót. Majd a fordulás előtt pár perccel Pilík próbálkozott a 16-oson belülről, de Pajovics résen volt.

A második játékrész első felében Zsótér villant meg, a tizenhatos sarkáról próbálkozott, de a labda a vendégek hálója felett hagyta el a játékteret. Jött is a válasz a vendégek részéről, Holender lőtt huszonhat méterről, de Pajovics résen volt, magabiztosan fogta a játékszert.

Kis híján megszerezte a vezetést az Újpest, Zsótér passzára Novothny érkezett jó ütemben, és értékesítette is a labdát, ám a bíró lesen találta csatárt. A találkozó végén még a Honvédnál is akadt egy meg nem adott gól, Danilo támadás közben Pauljevicset buktatta, így a kapuba guruló labda érvénytelen gólként kerül jegyzőkönyvbe.

Címlapkép: MTI/Czagány Balázs

Olvasói sztorik