NB I

Felejthető meccsen nem bírt egymással a Diósgyőr és a Paks

Akadtak lehetőségek, de egyszerűen egy sem akart beakadni.

NB I, 7. forduló

Diósgyőri VTK–Paksi FC 0-0
Diósgyőr, Diósgyőri Városi Stadion. Játékvezető: Andó-Szabó
DVTK: Antal – Sesztakov, Brkovics, Karan, Tamás M. – Tajti, Tóth B., Hasani (Bacsa, 60.) – Vernes (Szabó B., 90), Mihajlovics, Forgács D. (Juhar, 52.) Vezetőedző: Fernando Fernández
Paks: Nagy G. – Báló, Gévay, Fejes A., Vági – Bertus, Papp K., Kecskés T. (Egerszegi, 87.) – Bartha (Remili, 63.), Hanh, Haraszti (Simon, 75.). Vezetőedző: Csertői Aurél

Továbbra is keresi második győzelmét a Diósgyőr, ahogy a nála vendégeskedő Paks is, így csaptak össze az NB I hetedik fordulójában. Hazai lehetőséggel indult a mérkőzés, Vernes húzta meg a bal oldalon, beadása magas lett a középen érkező Mihajlovicsnak. A hosszún Forgács adta be, aki másodikra jól tekert középre, Tóth fejese ívesen a kapufa közelében esett a hálóra.

Nem sokkal később Kecskés tologatta befelé a labdát, majd 25 méterről jócskán fölédurrantott. A félidő további részében már csak elvétve voltak helyzetek, így a csapatok gól nélküli döntetlennel vonultak az öltözőbe.

Ez a tendencia maradt a második játékrészre is. A vendégek több szabadrúgással próbálkozhattak, ebből talán a legveszélyesebb a 76. percben érkezett, a beadás Papp fejét találta meg, aki a keresztléc fölé fejelt.

Óriási helyzet adódott a diósgyőriek előtt: Juhar adott balról középre, Bacsa visszafejelte a labdát a hosszúról, ami Tóth elé került, de ő az ötösről fölé lőtt. Vernes jobb oldali szöglete után Brkovics kapásból nagy erővel lőtt nyolc méterről, a labda alig ment el a keresztléc fölött.

Ezzel a döntetlennel a DVTK feljött a kilencedik helyre, míg a Paks lecsúszott a nyolcadik pozícióba.

Címlapkép: dvtk.eu (a kép az előző szezonban készült)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik