NB I

A cseh másodosztályból igazolt a Puskás Akadémia – hivatalos

A huszonkét éves középpályás két évre írt alá a felcsútiakhoz.

Igaznak bizonyultak a korábbi sajtóhírek, az NB I-ben nyeretlenül álló Puskás Akadémia leigazolta a szlovákiai magyar középpályást, Urblík Józsefet, aki kétéves szerződést írt alá – ha már magyar futball, mutatjuk a csapatot, amely visszautasíthatatlan ajánlattal kereste meg Dzsudzsák Balázst.

A nyáron a MOL Vidi FC-vel és a DAC-cal is hírbe hozott bártfai születésű fedezet Léván kezdett el futballozni, de az FC Nitránál nevelkedett, majd 2016-ban a jelenleg a Szombathelyi Haladást irányító Míchal Hipp hívására került a cseh Vysocina Jihlava együtteséhez, ahol 46 mérkőzésen 7 gólt szerzett és 3 gólpasszt adott – írja a pfla.hu.

Eldőlt, mely magyar tv-csatornák közvetítik a Vidi, a Chelsea és a Milan meccseit
Európa Ligát néznél? Mutatjuk, hova kell kapcsolni.

– Csak kedd reggel szereztem tudomást a Puskás Akadémia érdeklődéséről, mivel előzőleg a cseh kupában játszottunk mérkőzést. Nagyon megörültem a megkeresésnek, és bíztam benne, hogy sikerül megállapodnunk – mondta Urblík, aki azt is elárulta, mely posztokon számíthat rá Benczés Miklós vezetőedző. – A nyolcas, illetve a hatos pozícióban érzem a legotthonosabban magam, de akkor sem jövök zavarba, ha támadó vagy védekező középpályást kell játszanom. A legfőbb erényemnek a labdabiztosságomat és a passzjátékomat tartom, s az egy az egy elleni szituációk sem okoznak problémát – remélem, meg lesznek velem elégedve a Puskásnál.

Urblík két évre írt alá Felcsúton. Fotó és címlapfotó: pfla.hu
Olvasói sztorik