NB I

A Fradi-vezér elmondta, mikorra pörög fel a Rebrov-féle csapat

Négy nagy név közül esett a választás az ukrán szakvezetőre.

Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója arra kéri a szurkolókat, legyenek türelmesek Szerhij Rebrovval, a labdarúgócsapat új vezetőedzőjével, akinek időre van szüksége, hogy beérjen a munkája. Orosz Pál az MTI-nek elmondta, a Maccabi Tel-Avivval szembeni Európa Liga-búcsút követően született meg a vezetői döntés arról, hogy megválnak Thomas Dolltól, akinek vezetésével ugyan itthon szép sikereket ért el az együttes, a nemzetközi porondon azonban ötből ötször nem sikerült csoportkörbe kerülni.

Szerettünk volna egy kicsit más stílust látni a csapatnál, s nagyon tetszett nekünk a Lobanovszkij-féle iskola, amelyben fontos a domináns támadófutball. Ő pont ezt képviseli – indokolta az ukrán szakember kinevezését Orosz Pál, aki hozzátette, négy neves jelölt közül esett végül Rebrovra a választás. Ehhez a játékhoz nagyon erőteljes fizikai erőnlét szükséges, és természetesen türelemre is szükség van. Azt gondolom, az ő csapatát igazán majd a tavaszi szezonban láthatjuk, de biztos vagyok benne, hogy rövidesen lesznek tetten érhető változások. Komoly és szigorú embert ismerhettünk meg a személyében, aki az edzéseken is számon kérő – tette hozzá Orosz Pál.

A vezérigazgató Rebrov szerződésével kapcsolatban nem árult el részleteket, annyit ugyanakkor megjegyzett, hogy a tréner akkor járhat jól, ha az európai kupaporondon jelentős eredményeket tud majd felmutatni, nevezetesen csoportkörbe viszi a csapatot. Kiemelte, természetesen egy új edzőnek a saját képére kell alakítani a gárdát, így a keretet is, ezért a téli átigazolási szezonban várható néhány változás. Azonban az a céljuk, hogy ezt követően már egy olyan együttes alakuljon ki, amely jó pozícióból indul a nyári selejtezősorozatok előtt és nem kell még újabb és újabb érkezőket beépíteni.

– Jövőre lesz százhúsz éves a klub, ezt jó lenne a harmincadik bajnoki címmel megünnepelni – jegyezte meg Orosz Pál, aki hangsúlyozta, ugyanilyen fontos az is, hogy a csapat bejusson valamelyik európai kupa csoportkörébe. Hozzátette, a klub hátterét nézve reálisan az Európa Liga-csoportkör, ami mindenképpen elvárható.

Rebrov, aki játékosként Andrij Sevcsenkóval fantasztikus csatárduót alkotott, edzői pályafutása legjobb eredményeként a Dinamo Kijevvel a Bajnokok Ligája 2015-16-s idényében továbbjutott csoportjából – amelyben a Chelsea, a Porto és a Maccabi Tel-Aviv szerepelt még -, a nyolcaddönntőben a Manchester Cityvel szemben bukott el. Egy évvel korábban az Európa Ligában a negyeddöntőig jutott a csapat, a nyolc között a Fiorentinával szemben búcsúzott.

(MTI)

Rebrov győzelemmel debütált. Fotó és címlapfotó: fradi.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik