NB I

Az új Fradi-edző megkérdezte a szünetben: ki áll a tabella élén?

Edzői nyilatkozatok az OTP Bank Liga hatodik fordulójából.

Honvéd–DVSC 3-0

Supka Attila, Honvéd: – Nagyon fontos mérkőzés volt számunkra, hiszen legutóbb három-nullra kikaptunk a Videotontól, bizonyítani szerettük volna, hogy annál jobb csapat vagyunk. A Debrecen úgy érkezett ide, hogy jó mérkőzések voltak mögötte, jól játszott, jól felkészített csapat volt. Viszont nem tudtak velünk mit kezdeni, úgy játszottunk, mint egy hazai csapat, agresszívak voltunk, letámadtuk őket már a saját térfelükön. Labdákat szereztünk, ezekből lehetett is volna gólokat rúgni, az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést – sajnos csak egy gólig jutottunk. A második félidőnek volt egy olyan szakasza, amikor a Debrecen fölénk nőtt, egy olyan negyedórán keresztül. Akkor ott cserével meg tudtuk oldani azt az űrt, ami kialakult a középpályánkon, és onnantól ismét kiegyenesedtünk, volt rengeteg helyzetünk a gólszerzésre. Megérdemelten szereztük meg a három pontot.

Forrás: honvedfc.hu

Mezőkövesd–Ferencváros 0-1

Tóth László, Mezőkövesd: – Végig kézben tartottuk a mérkőzést, a Ferencvárosnak sokáig kidolgozott helyzete sem volt. Az egy pontot minimum megérdemeltük volna, nem érdemeltünk vereséget, hiszen szervezetten, jól játszottunk, de sajnos a végén megint megbüntetett minket az ellenfél. Ezekbe az utolsó percekbe bele lehetne halni, de remélem ezzel a Böde-találattal egy időre lezártuk ezt a rossz periódust.

Szerhij Rebrov, FTC: – Még csak ismerkedek a magyar bajnoksággal. Nagyon szervezett, jó csapat ellen játszottunk, örülök a három pontnak. Remélem, ez még az út eleje, látom, hogy a játékosok akarnak tanulni, és egyre jobban értik, mit akarok. Láttam a fiúkon, hogy szeretnének jobban játszani. Az első félidőben kicsit óvatosabbak voltunk, de a másodikban többet láttunk abból, amit gyakoroltunk. A csapat jól reagált arra, amit a félidőben kértem. Az első, amit megkérdeztem, az volt a szünetben, hogy ki van az első helyen a tabellán, mert ennek fényében kellene játszanunk. Ez a három edzés nem volt elég arra, hogy felkészítsem teljesen őket erre az intenzív focira, de fontosnak tartom, hogy látom az akarást. Örülök, ha felfogták a játékosok, hogy ne dajkálják a labdát, mert a modern fociban gyorsan kell játszani.

Forrás: mezokovesdzsory.hu, fradi.hu

Paks–Puskás 3-2

Csertői Aurél, Paks: – Nem mondanám, hogy nehéz meccs volt, mert kettő-null után be kell rúgni a helyzetet, és akkor három-null, és nem beszélünk nehézségről. Úgy látszik viszont, ha mi a kapusra vezetjük a labdát, az nem helyzet… Jól kezdtük a meccset, nyomás alatt volt az ellenfél, gólt rúgtunk, vezettünk, de nem használtuk ki az ellenfél sebezhetőségét, inkább kicsit elvesztettük a fonalat. Szünet után egyből gólt szereztünk, és ott volt utána a meccslabda, amit elhibáztunk, és onnan valamiért szétestünk. Felhoztuk az ellenfelet, hibát hibára halmoztunk, kiállítást hoztunk össze. Kellett a végén nagyon, hogy Hahn berúgja a ziccert, mert ő hibázott kettő-nullnál. A cserék kényszerűek voltak, ráadásul az első félidőben, onnantól kezdve kevés lehetőségem volt, nagyon csínján kellett bánnom az egyetlen megmaradt cserével. A végén kellett a szerencse is ahhoz, hogy nyerni tudjunk, de ugye tudjuk, ilyen a foci.

Forrás: paksifc.hu

Kisvárda–DVTK 1-1

Dajka László, Kisvárda: – A mutatott játékkal elégedett vagyok, az eredménnyel nem. Az első perctől kezdve odatette magát a csapat, kerestük a lehetőséget, hogy gólt lőjünk, de még meg kell tanulnunk gólt lőni. Szöglet és egy kapu előtti kavarodást követően hátrányba kerültünk, és máris csak a döntetlenért mentünk. Az egyenlítést követően harminc perc maradt hátra, de az ellenfél kapusa is ragyogóan védett. Összességében megtettünk mindent, de még többet kell dolgozni, hogy Fortuna is mellénk álljon.

Fernando Fernandez, DVTK: – A mai mérkőzésen az a legfotnosabb, hogy pontot szereztünk. Ezeken a találkozókon, amikor közvetlen riválissal játszunk, akkor minden pont fontos számunkra. A küzdőszellem, a csapatszellem rendben volt, azonban nem lehettem elégedett a védekezésből támadásba való átmenettel, mert ebből a lefordulást követően rendre az ellenfél támadhatott. A hozzáállással nem volt semmi gond, de könnyen veszítettünk labdát. Több egyéniség kell a pályára, mert a fociban legnehezebb egyszerűen játszani, és ebben javulnunk kell.

Forrás: dvtk.eu

Haladás–MTK 1-2

Michal Hipp, Haladás: – Hosszú idő után elszenvedtük első hazai vereségünket az új stadionunkban. El kell mondanom, hogy egy nagyon jó csapat ellen kaptunk ki. Természetesen elemeztük az MTK játékát, de a mai meccsen kiütközött a minőségbeli különbség. Egész héten gondban voltam a kezdőcsapat kijelölésével a sérülések és eltiltások miatt. Magamra veszem a felelősséget: két olyan játékost is beállítottam, aki nem volt százszázalékos állapotban. Ennek ellenére ki merem jelenteni, hogy a meccs a harmincadik percben billent át, akkor voltak nagy ziccereink. Persze nem lehet megmondani, mi lett volna a végeredmény, ha belőjük a tizenegyest. Az MTK is folyamatosan veszélyeztetett, Lencse játékával gondjaink voltak. A játékosok küzdöttek becsülettel, de ma az MTK minőségbeli fölénye miatt az ellenfél felé billent a meccs. Gratulálok az MTK-nak a győzelemhez, és bízom benne, hogy a visszatérő sérültekkel és eltiltott játékosokkal kiegészülve egy masszívabb felállásban tudunk játszani a folytatásban.

Feczkó Tamás, MTK: – Az első félidőben remekül játszottunk, szervezetten és tudatosan fociztunk. Sok helyzetet dolgoztunk ki, de nem váltottuk azokat gólra, pedig korábban eldönthettük volna a meccset egy jó Haladás ellen. Talán lehetek nyíltan is büszke: mi vagyunk az első csapat, amely nyerni tudott ebben a szép stadionban. Bevallom, hogy tavaly szurkoltam a Haladásnak, hogy tartson ki a sorozata, hiszen titkon bíztam abban, ez pluszmotivációt jelenthet majd nekünk az NB I-ben, hogy mi szakíthatjuk meg ezt a szép sorozatot. Ritkán dicsérem nyíltan a csapatot, de ezúttal minden dicséretet megérdemelnek a fiúk. Egy hiányérzetem van: a helyzetkihasználásunk még nem az igazi, de dolgozunk azon, hogy hamarabb le tudjuk zárni ezeket a meccseket. Győzelmünkhöz kellett Kicsak védése is a tizenegyesesnél. Nyáron több mint harminc kapus közül választottuk ki őt. Ma is bizonyított, nagyon jó teljesítményt nyújtott, számomra az nagy öröm, hogy lábbal is remekül fejlődik, egyre jobban átveszi azt a stílust, amit mi szeretnénk látni egy kapustól.

Forrás: haladas.hu, mtkbudapest.hu

Kiemelt kép: MTI Fotó, Czeglédi Zsolt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik