NB I

Danilo duplázott, N’Gog is betalált a Debrecen ellen

Sima Honvéd-győzelem a rangadón.

OTP Bank Liga, 6. forduló

Budapest Honvéd – Debreceni VSC 3-0 (1-0)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion. Játékvezető: Bognár T.
Honvéd: Gróf – Baráth, Kamber, Skvorc – Heffler, Vadócz (Pilik, 59.), Gazdag, Nagy G., Kukoc (N’Gog, 79.) – Holender, Danilo (Banó-Szabó, 88.). Vezetőedző: Supka Attila
DVSC: Nagy S. – Cikos, Kinyik, Szatmári, Ferenczi – Varga K., Tőzsér, Haris (Bereczki, 63.), Bódi – Könyves (Kusnyír, 79.), Avdijaj (Takács T., 60.). Vezetőedző: Herczeg András
Gólszerzők: Danilo (22., 79. – a másodikat tizenegyesből), N’Gog (86.)

Az előző fordulóban a Vidi elleni rangadón veszítette el százszázalékos bajnoki mutatóját a Budapest Honvéd, mely MTK-s albérletében fogadta a még veretlen Debreceni VSC-t az OTP Bank Liga hatodik fordulójában.

Aktívabban kezdett a Kispest, de Danilo „narancssárgát” érő szabálytalanságán kívül – melyet itt mutattunk meg – nem igazán volt említésre méltó esemény az első percekben. Nagy védett a tizedik perc végén, továbbra is a hazaiak akarata érvényesült, olyannyira, hogy a 22. percben Danilo kipattanóból lőtt közeli góljával a vezetést is megszerezte (1-0).

A folytatásban is kispesti helyzeteket jegyezhetünk fel, csak egy rövidebb periódusban tudta átvenni a játék irányítását a DVSC. A félidő végén még egy szöglettel próbálkozhatott a Loki, de nem sikerült élni a lehetőséggel – 1-0-s hazai előnynél mentek pihenőre a csapatok.

Könyves ziccere nyitotta a második félidőt, de mentett a Honvéd-védelem. Sokkal határozottabb DVSC jött ki az öltözőből, nem sokkal később már a kapufát is eltalálta. Kontrákra rendezkedett be a Honvéd, amik szintén veszélyesek voltak – Danilót egy ilyen végén Danilo dobta el magát a kifutó debreceni kapus mellett – megkapta a tizenegyest, amit panenkásan lőtt a kapu közepébe (2-0).

Ez a találat megpecsételte a debreceniek sorsát – a tizenegyesnél beállt N’Gog pár perc alatt megszerezte első NB I-es gólját, amivel a Honvéd 3-0-ra nyert.

Címlapkép: honvedfc.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik