NB I

A Haladás otthonát is bevette az MTK

Az újonc Szombathelyen is nyerni tudott.

OTP Bank Liga, 6. forduló

Szombathelyi Haladás – MTK Budapest 1-2 (0-1)
Szombathely, Szombathelyi Haladás Stadion, 4117 néző. Játékvezető: Karakó
Haladás: Király – Schimmer, Benes (Halmosi, a szünetben), Tamás L., Németh Milán – Kolcák – Mészáros, Rácz (Gaál, 76.), Priskin, Habovda – Rabusic (Bamgboye, 61.). Vezetőedző: Michal Hipp
MTK: Kicsak – Ikenne-King, Gengeliczki, Pintér, Selin – Vass Á. – Schäfer (Gera D., 64.), Bognár, Kanta, Ramos (Vass P., 89.) – Lencse L. (Torghelle, 73.). Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gólszerzők: Gaál (91.), illetve Schäfer (13.), Gera D. (81.)

A Szombathelyi Haladás a bajnokságot remekül kezdő újoncot, az MTK Budapestet fogadta az OTP Bank Liga hatodik fordulójában. Az MTK-nak három győzelme és egy-egy döntetlenje, illetve veresége volt a fordulót megelőzően, míg a Haladás pont fordítva állt: egy-egy siker és döntetlen mellett három veresége volt.

Rögtön Király-védéssel indult a meccs, majd egy újabb mentést is bemutatott a Haladás kapusa. A 13. percben azonban már túljárt az MTK a rutinos kapus eszén: Lencse húzta el a labdát Király mellett, centerezett Schäfer elé, aki a kapuba helyezett (0-1). Kicsaknak is akadt védenivalója, sőt Priskin büntetőjét is megfogta a 27. percben, de Király sem pihent a folytatásban sem. Schimmer-mentés zárta a félidőt – a Hali védője a gólvonalról rúgta ki a labdát.

MTK-helyzettel indult a második félidő is, ismét Király védett. Priskin fejese nem sokkal kerülte el a kaput, ezt követően viszont kissé leült a meccs. Torghelle is beállt a hajrára, az ő csúsztatása került Gera Dániel elé a 81. percben, aki gólra váltotta helyzetét. Nem sokkal később Király nyerte a Gera elleni párharcot, de még a Haladás részéről is futotta helyzetre, sőt gólra is: a 91. percben Gaál szépített, az egyenlítésre azonban már nem maradt idő – az MTK 2-1-es sikerével nagyon értékes három pontot hozott el Szombathelyről is.

Címlapkép: haladas.hu

Olvasói sztorik