NB I

Simán verte a Vidi a Honvédot, nincs már hibátlan csapat az NB I-ben

Egy kiállítás végleg megpecsételte a kispestiek sorsát.

OTP Bank Liga, 5. forduló

Budapest Honvéd – Mol Vidi FC 0-3 (0-2)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion. Játékvezető: Farkas Á.
Honvéd: Gróf – Batik, Baráth, De Oliveira (Májer, 77.) – Heffler, Vadócz, Gazdag (Lukács D., a szünetben), Nagy G., Uzoma (Kukoc, 37.) – Holender, Danilo. Vezetőedző: Supka Attila
Vidi: Kovácsik – Nego, Juhász (Fiola, 55.), Vinícius, Stopira – Hadzic – Nikolov, Pátkai – Huszti – Kovács I. (Berecz, 70.), Lazovics (Sós, 78.). Vezetőedző: Marko Nikolics
Gólszerzők: Kovács I. (26.), Huszti (39.), Hadzic (51.)
Kiállítva: Batik (38.)

A Fradi botlása után immár egyedüli százszázalékos csapatként várta a Budapest Honvéd a címvédő Mol Vidi FC elleni rangadóját az OTP Bank Liga ötödik fordulójában.

Már rögtön a meccs elején nehéz helyzetbe került a Vidi: négy perc alatt mindkét belső védő, Juhász és Vinícius is besárgult. A kilencedik percben a hazaiak voltak gondban: Uzoma szabálytalankodott Nikolovval szemben, mindez történt a tizenhatoson belül: tizenegyes! A büntetőt Huszti vállalta magára, Gróf azonban érezte a sarkot, így védett.

Gazdag lövése nem sokkal ment mellé, a 26. percben viszont már gólt láthatott a közönség: Kovács István érkezett remekül egy centerezésre és a hálóba lőtt (0-1). Kényszerű cserét hajtott végre a Honvéd, Uzoma sérült meg. Egy perccel később Batik ellen szabálytalankodott Kovács, a kispesti játékos törlesztett – piros lap! Az ellentámadásból Lazovics óriási passzt adott Husztinak, aki kilőtte a hosszú sarkot – 2-0-s előnnyel ment szünetre a Vidi.

Heffler lövése nem sokkal ment mellé, majd az 51. percben Gróf nagy bravúrral védte Hadzic lövését, de a kipattanó is a Vidi-játékos elé került, aki másodjára a hosszúba helyezett (0-3). Egy szabadrúgás után Lazovics hátáról a kapufára pattant a labda – háromgólos előnyben, létszámfölényben uralta a meccset a fehérvári együttes.

Húsz perccel a vége előtt Nikolov a gólvonalról mentett, ekkor járt legközelebb a gólhoz a Honvéd. A végén már pihentetési szándékkal cserélt a BL-re készülő Vidi vezetőedzője. Csapata sima, 3-0-s sikerrel őrizte meg veretlenségét az élvonalban, míg a Honvéd először bukott pontokat, rögtön hármat.

Címlapkép: molvidi.hu

Olvasói sztorik