NB I

A hajrában egyenlített az Újpest a Mezőkövesd ellen

Majdnem sikerült győzelemmel ünnepelniük a századik NB I-es találkozót a borsodiaknak.

NB I, 5. forduló

Újpest FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-1)
Szusza Ferenc Stadion, játékvezető: Pintér.
Újpest: Pajovics – Pauljevics, Litauszki, Bojovics, Balázs (Tischler, a szünetben) – Szankovics (Beridze, 68.), A. Diallo (Onovo, 67.) – Obinna, Zsótér, Burekovics – Novothny. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Mezőkövesd: Dombó – Pillár, Silye, Szalai, Vadnai – Cseri (Mevoungou, 92.), Szeles, Mihajlo, Tóth B. (Katanec, 85.) – Drazsics (Koszta, 89.), Vajda. Vezetőedző: Kuttor Attila
Gólszerzők: Zsótér (89.), illetve Szalai (4.)
Kiállítva: Szeles (45.)

A 100. NB I-es mérkőzésén Újpesten lépett pályára a Mezőkövesd, amely kifejezetten erre az alkalomra készített mezben játszott a Szusza Ferenc Stadionban.

A vendégek kezdték jobban a találkozót, máris gólt ünnepelhettek, miután Cseri jobb oldalról érkező beadására Szalai érkezett és Pauljevics mellett közelről a hálóba fejelt, 0-1. A várt újpesti rohamok elmaradtak, a hazaiak próbálkozásaiban kevés veszély volt, Dombónak nem kellett bravúrokat bemutatnia az előny birtokában sem.

Novothny egy ízben ugyan jól fordult le a védőjéről, ám lövését szögletre blokkolták, míg Pauljevics és Diallo azon versenyzett, ki tudja előbb kirúgni a stadionból a labdát – közel járt mindkét játékos. Még a szünet előtt emberhátrányba került a Mezőkövesd, Szelest talpalásért kiállították.

A második játékrészben védő helyett érkezett Tischler, így mindent egy lapra feltéve próbált rohamozni az Újpest. A helyzetek nem is maradtak el, ám mégis úgy tűnt, kihúzza a Mezőkövesd kapott gól nélkül, ám a 89. percben Zsótér megtörte a csendet.

A Sevillának is bombagóllal beköszönő labdarúgó Beridze visszagurítását lőtte tizenegy méterről a kapu közepébe, így 1-1 lett a végeredmény.

Olvasói sztorik