NB I

Két-két helyzet – Csertői szerint ennyi volt a Paks–Újpest meccsben

Edzői nyilatkozatok az élvonal negyedik fordulójának vasárnapi mérkőzéseiről.

Paks–Újpest 1-1

Csertői Aurél, Paks: – Rosszul kezdtünk, az elején gólt kaptunk, ez megfogta a csapatot. Kellett egy kis idő, hogy rendezzük a sorainkat. Ebben a meccsben ennyi volt. Mindkét oldalon volt két helyzet. Nem vagyok elégedett, ennél azért jobban kell futballozni. Extrém időjárási viszonyok közt játszott mindkét csapat, a végén látszódott a fáradtság.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Nem vagyok boldog, az összecsapás alatt azt éreztem, hogy összességében mi álltunk közelebb a három pont megszerzéséhez. Több lehetőséget dolgoztunk ki a meccsen, de sajnos nem tudtuk jobban kihasználni őket. Az időjárás egyik csapatnak sem kedvezett a mai napon, nehéz volt tartani az iramot a melegben. Pakson sosem egyszerű játszani, a hazaiak veszélyes kontratámadásokat tudnak indítani, az utolsó pillanatokban is volt egy komoly akciójuk. Mindazonáltal a lefújást követően végül mindkét együttes számára korrekt végeredmény született.

Forrás: paksifc.hu, ujpestfc.hu

Mezőkövesd–Honvéd 0-1

Kuttor Attila, Mezőkövesd: – Tipikus egygólos mérkőzés volt, amelyen mindent megtettünk azért, hogy itthon tartsuk a három pontot. Sajnos egy szerencsétlen szituáció után hátrányba kerültünk, amely után futnunk kellett az eredmény után. Számos nagy helyzetünk volt, de ezekből egyet sem sikerült értékesítenünk. Nem könnyű feltörni a Honvéd védekezését, mert masszív, erős csapat. A vereség ellenére is azt tudom mondani, hogy nem játszottunk rosszul, nem érdemeltünk vereséget. Sajnos a támadásoknál hiányzott az átütőerő a csatárainkból ezért nem tudtunk gólt szerezni.

Supka Attila, Honvéd: – A mérkőzés nagy részében a mi akaratunk érvényesült, meg tudtuk valósítani azokat a dolgokat, amelyeket előzetesen terveztünk. A találkozó elején volt egy kis problémánk a védekezéssel, nem helyezkedtünk elég közel az emberekhez, utána viszont masszívak voltunk, és a masszív védekezésből jól indultunk meg előre, több gólszerzési lehetőségünk is adódott. Ha figyelmesebbek vagyunk, a mérkőzés végén is betalálhattunk volna, de a legfontosabb, hogy a negyedik meccsünket is meg tudtuk nyerni. Nagyon jó közösség alakult ki az öltözőben, és a pályán is mindent megtesznek egymásért a játékosok. A szezon előtt sokat beszéltünk arról, hogy elment két csatárunk, de bizonyítottuk, hogy a középpályáról is képesek vagyunk gólt lőni, a támadóink is eredményesek, nyolcból hat mérkőzést megnyertünk eddig, ami erősíti a hitet és az önbizalmat.

Forrás: mezokovesdzsory.hu, honvedfc.hu

Címlapkép: paksifc.hu

Olvasói sztorik