NB I

Döntetlennel folytatta egymás ellen a Paks és az Újpest

Egy-egy gól született mindkét oldalon.

OTP Bank Liga, 4. forduló

Paksi FC – Újpest FC 1-1 (1-1)
Paks, Paksi FC Stadion. Játékvezető: Berke
Paks: Nagy G. – Kulcsár, Lenzsér, Fejes, Szabó J. – Hajdú (Kővári, 62.), Kecskés, Bertus – Hahn (Nagy R., 77.), Simon A. (Horváth P., 70.), Bartha. Vezetőedző: Csertői Aurél
Újpest: Pajovics – Pauljevics, Bojovics, Litauszki, Balázs B. – Diallo, Szankovics – Nwobodo, Zsótér (Onovo, 81.), Nagy D. (Beridze, a szünetben) – Novothny (Tischler, 70.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerzők: Bertus (23.), illetve Diallo (3.)

Az Újpest FC négy, a Paksi FC egy megszerzett ponttal várta a két együttes bajnokiját az OTP Bank Liga negyedik fordulójában.

A mérkőzés harmadik percében egy beívelt labda Diallo elé került, aki kissé rosszul, félig-meddig sípcsonttal találta el azt, azonban az alig öt méterről leadott lövés így is utat talált a hazai kapuba (0-1). Az Újpest kezdeményezett többet, de sok hiba csúszott a játékba, a folytatásban alig alakult ki helyzet a kapuk előtt. Egyre bátrabban jött előre a Paks, és a 23. percben ki is egyenlített: Bertus Lajos élesen kapu elé lőtt szabadrúgásába senki sem ért bele, ami így a hosszú sarokban kötött ki (1-1).

A folytatásban is gyűrték egymást a csapatok, de több gól nem esett az első félidőben.

A szünetben cserélt az Újpest, a beszálló Beridze majdnem meg is szerezte a vezetést – rögtön helyzetet jegyzett, de gólt nem. Ahogy teltek a percek, mindkét kapusnak akadt dolga, de igazán komoly helyzetet továbbra sem tudtak kialakítani a felek – inkább átlövésekből veszélyeztettek.

Onovo távoli lövéssel próbálkozott a hajrában, pontatlanul, és a három perc hosszabbítás sem segített már a csapatokon; nem bírtak egymással, maradt az 1-1.

Címlapkép: paksifc.hu

Olvasói sztorik