NB I

Supka: A csütörtöki meccs mentálisan és fizikálisan is megviselte a csapatot

Edzői nyilatkozatok az NB I harmadik fordulójából.

Budapest Honvéd FC–Paksi FC 1-0

Supka Attila, Honvéd: – Minden szempontból nehéz mérkőzés volt a részünkről. Csütörtökön játszottunk egy olyan kupameccset, ami nem sikerült, ez mentálisan és fizikálisan is megviselte a csapatot, sokat kellett dolgozni azon, hogy a mai mérkőzésen olyan állapotba kerüljünk, ami eredményre vezet. A lábakban volt a csütörtöki találkozó, egy-egy szituációnál nem hoztunk jó döntéseket, volt két-három olyan helyzet, aminél már csak a kapussal szemben álltunk, ami után eldönthettük volna már korábban is a meccset. A Paks nem jelentett nagy veszélyt a kapunkra, legfeljebb egy-két szöglet- és szabadrúgásra kellett figyelnünk.

Németh Zoltán, asszisztens edző, Paks: – Két hasonló játékerőt képviselő csapat találkozott, ahol az egyik, sajnos mi, egyet hibázott, és ez eldöntötte a találkozót. A kiállítást követően nem tudtunk korrigálni a játékunkon. A Honvéd ellen tizenegy játékossal sem könnyű felvenni a harcot, nemhogy tízzel. Ugyanakkor ma hiányzott belőlünk az átütőerő, hiányzott a győzni akarás ösztöne. Rosszul kezdtük a bajnokságot, ennél sokkal több van a fiúkban. Azon dolgozunk a folytatásban is, hogy ez kijöjjön, és ne ragadjunk be a rajtnál.

forrás: honvedfc.hu és paksifc.hu


Újpest FC–Kisvárda Master Good 1-0

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Először is szeretnék gratulálni a fiúknak a sikerért, nem tudom honnan merítettek energiát a mai teljesítményükhöz. Sokan nem is tudják, hogy az elmúlt három hétben a hét lejátszott összecsapás mennyi energiát kivett a társaságból, a sok utazás, nem tudtunk rendesen tréningezni, ezek a tényezők mind ahhoz vezettek, hogy rendkívül fáradt volt a csapat. Éppen ezért a meccs előtt csak annyit kértem tőlük, hogy nyerjenek és a legfontosabbat el is érték, megszereztük a három pontot. Roppant büszke vagyok a labdarúgóimra, nagyszerű győzelem volt a mostani.

Kocsis János, Kisvárda: – Nagyon sok energiát fektettünk a héten abba, hogy felkészüljünk az Újpestből, azokat a hiányosságainkat, amik az előző fordulókban voltak, kijavítsuk és úgy tudjuk lejátszani a meccset, hogy pontot szerezzünk. Nem titok, azzal a céllal jöttünk, hogy nyerjünk, erre meg is volt a lehetőségünk. Szervezetten, odaadóan védekeztünk, az első félidőben egy pontrúgás után volt egy nagy helyzetünk, de 1-0 után is volt veszélyes szituációnk. Biztos vagyok abban, ha ezen az úton megyünk tovább, akkor a sors is egy kicsit a kegyeibe fogad minket és pontot, pontokat tudunk szerezni.

forrás: ujpestfc.hu és kisvardafc.hu


Puskás Akadémia FC–MTK Budapest 1-2

Benczés Miklós, Puskás: – Furcsa mérkőzés volt, az első félidőben nem azt játszottuk, amit elképzeltünk, ebből voltak is gondjaink. Ettől függetlenül az első félidőben is ugyanannyi helyzetet sikerült kidolgoznunk, mint az MTK, amely egyébként megérdemelten szerzett vezetést. A második játékrészt jobban kezdtük, viszont a kiállítás kellemetlen helyzetbe hozott minket. Egy fiatal játékos vitte a hátán a csapatot, de nem feltétlenül egy személynek kellene ezt megoldania. A csapatban vannak olyan vezéregyéniségek, akiknek többet kell hozzátenni a játékunkhoz, nem csak akkor, amikor létszámhátrányba kerülünk.

Feczkó Tamás, MTK: – Az első félidőben nagyon jól és taktikusan játszottunk, minden elismerésem a játékosaimé, kontrolláltuk a meccset, gólt rúgtunk, helyzeteink voltak. Az első negyvenöt perc és a kiállításig eltelt idő rendben volt, de a kiállítás minket zavart meg, elhittük, hogy megnyertük a meccset. Sajnos máshogy kell reagálnunk legközelebb az ilyen szituációkra, de a Puskás gólja után még tudtunk váltani. Örülök, hogy egy szerencsés találattal, de végül sikerült nyernünk. Nagyon motivált játékosokkal dolgozhatok minden nap, Torghelle Sándor és Farkas II Balázs ezúttal is jól szállt be, örülök, hogy így reagáltak.

forrás: mtkbudapest.hu és pfla.hu


Debreceni VSC–Diósgyőri VTK 2-0

Herczeg András, DVSC: – Jól kezdtük a találkozót, jobban játszottunk. Végig mi irányítottuk a játékot, helyzeteket alakultunk ki, igaz a DVTK is lőhetett volna egy gólt. Jó felfogásban játszott a csapat, szerettük volna már az első félidőben megszerezni a vezetést, de akkor még nem sikerült. Nem engedtük kibontakozni a DVTK-t, rúgtunk két gólt, jó teljesítménnyel, megérdemelten győztünk.

Fernando Fernández, DVTK: – Az elsőtől az utolsó percig jobban játszott a DVSC, megérdemelte a győzelmet. Sokat kell fejlődnünk, ha jobbak akarunk lenni, mint az előző bajnokságban. Az időjárás nem befolyásolta a teljesítményünket, mindkét csapat számára meleg volt. A problémát az jelenti, hogy változtatni kell a hozzáálláson, mert otthon még megy a játék, de idegenben viszont rendkívül gyengén játszottunk az FTC és a DVSC ellen is. Ma 0-0-val jöttünk le a pályáról a szünetben, de sok gólt kapunk, három meccsen nyolcat, az rengeteg. Dolgoznunk kell, de nem csak a védekezésen, hanem a támadójátékon is igen sokat kell javítani. Mazalović a pénteki edzésen megsérült, pedig legutóbb a PAFC ellen egészen jó teljesítményt nyújtott. Bíztunk, benne, hogy játékra alkalmas lesz, de nem így történt. Hiányát igyekeztünk Liptákkal pótolni, ami az első félidőben úgy ahogy sikerült is, nem kaptunk gólt. Azonban a második játékrész elején adtunk egy ajándékot az ellenfélnek, amit ki is használtak. Minden egyes pontért meg kell küzdenünk, és ehhez meg kell változtatni a játékosok mentalitását, amihez időre van szükségünk, de a profi labdarúgásban abból van a legkevesebb. A jó eredmények építik a csapatot, de ehhez győzelmeket kell aratni.

forrás: dvtk.eu


Ferencvárosi TC–Szombathelyi Swietelsky-Haladás 3-1

Thomas Doll, FTC: –Meg szeretném dicsérni a fiúkat, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a kispadot nem tudtuk teljes mértékben feltölteni. Keményen dolgoztak a győzelemért. Nem kezdtük olyan jól a mérkőzést, mint az MTK ellen, sokáig birtokoltuk, jól járattuk a labdát. Az első harminc percben túl sokat akartunk, ezért volt néhány könnyű labdavesztésünk. Az első gól egy nagyon szépen kidolgozott helyzet volt, az egész csapat felzárkózott, volt második és harmadik hullám, Lanzafame hosszú labdája után Bőle remekül adta be Vargának. Ezt beszéltük meg, remekül hajtották végre a feladatot. A második félidőben volt egy nagy lehetőségünk, de azonnal, kontrából kaptunk egy gólt. De ekkor is higgadtak, nyugodtak maradtak, a megfelelő pillanatban eldöntötték a mérkőzést. A vége felé még lőhettünk volna további gólokat, de nehézzé váltak a lábak, a 3-1 egy alaposan megérdemelt győzelem. Bementem az öltözőbe, az összes olyan srác ott volt, aki nem tudott ma játszani. Arra várunk, hogy visszatérjenek, és több lehetőségünk legyen a csapat összeállításánál.

Michal Hipp, Haladás: – Megérdemelten nyert a Ferencváros. Az első félidő huszadik percéig kiegyenlített volt a játék, bár helyzeteket nem alakítottunk ki, az ellenfél is csak rögzített helyzetek után veszélyeztetett. A 22. percben nagy hibát követtünk el, a középpályán két párharcot is elvesztettünk, és ezt a hazaiak ki is használták. A Fradi a vezetés megszerzése után lendületet vett, mi félénken játszottunk, így ők domináltak.  A belső védőnk egy naiv fault után ráadásul tizenegyeshez segítette a Fradit, és ezzel el is dőlt a találkozó, annak ellenére, hogy próbáltunk visszajönni a meccsbe. A kiállítást szigorú ítéletnek tartom, tíz emberrel már nem tudtunk változtatni az eredményen. Sajnos az egyéni hibák sorozatával megkönnyítettük a Fradi győzelmét.

forrás: fradi.hu és haladasfc.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik