NB I

Itt a magyarázat, ezért lőhette a tizenegyest Lanzafame

A Fradi támadója azt is elárulta, mit vár Rossitól a válogatott élén.

Varga Roland a gólja után gólpasszt adott Davide Lanzafaménak, majd a harmadik gólban is szerepet vállalt – a megítélt büntető előtt önzetlenül odaadta a labdát az olasz csatárnak, aki így végül két találattal zárta a 3-1-re végződött Ferencváros-Haladás bajnoki mérkőzést. “Tudtam, ha Davide gólt szerez, akkor jobban fog teljesíteni. A büntető előtt már rúgott egyet, de így, hogy kettőig eljutott, bízunk benne, hogy jobb formában lesz, és rugdosni fogja a gólokat” – mondta a Sport24-nek Varga Roland arról, hogy miért engedte át a 11-est csatártársának.

“Nagyon jól megértjük egymást Rolival, a 11-essel pedig semmi probléma nincsen. A Diósgyőr ellen ő végezte el, ma én, így mindenki boldog. Persze, végül jó lett volna, ha három gólig jutok, de nincs semmi gond, hiszen a csapat a legfontosabb” – utalt Davide Lanzafame arra a duplázás utáni remek ollózós kísérletére, amely kevéssel kerülte el a kaput.

A Honvédban Lanzafame és Marco Rossi együtt lettek bajnokok, így nem csoda, hogy a 31 éves olasz futballista jó döntésnek tartja honfitársa magyar kapitányi kinevezését. “Mindenki tudja, hogy milyen jó barátságban vagyunk. Nagyon boldog vagyok, mert Marco a Honvédnál és a DAC-nál is remek munkát végzett. Most nagy esélyt kapott, én pedig az első számú szurkolójaként szorítok neki a válogatottnál. A magyar csapat biztosan jobb lesz az irányításával, mert ő egy rendkívül okos és taktikus edző, a legjobb választás a kapitányi posztra” – fogalmazott az előző NB I-es idény gólkirálya.

Marco Rossi a múlt heti örökrangadó után a DIGI Sportnak adott interjújában külön kiemelt egy ferencvárosi játékost. “A mai meccsen, de nem csupán ma, hanem úgy általában is nagyon kedvelem Lovrencsics Gergő játékát. Bízom benne, hogy ezt a formát hozni tudja a jövőben is” – így méltatta a Fradiban jobbhátvédként szereplő futballistát a kapitány.

“Nagyon örülök, hogy a szövetségi kapitány így látja. Szeretnék minden egyes mérkőzésen még jobban bizonyítani, hiszen a válogatott és a klub előtt is nagyon fontos mérkőzések. Mennem kell tovább, küzdenem kell, és nyerni a mérkőzéseken. Jó teljesítményt kell nyújtanom, de tényleg örülök annak, hogy a kapitány így vélekedik a játékomról” – reagált Lovrencsics Gergő.

Aki viszont már biztosan nem lesz többé válogatott, de 108 meccsével így is csúcstartó – ő Király Gábor, a Haladás elnyűhetetlen kapusa. “Még egyéves szerződésem van, 43 éves leszek jövőre. Nem tudom, hogy mit hoz majd a jövő, de meglátjuk, én ezzel a szezonnal, ezekkel a mérkőzésekkel foglalkozom, hétről hétre, napról napra készülünk. Abszolút érzem magamban a motivációt, és százszázalékosan figyelek” – nyilatkozta Király Gábor.

Címlapkép: Ferencváros Facebook

Olvasói sztorik