NB I

Diallo fejesével győzte le az Újpest a Kisvárdát

Megszenvedett a három pontért a fővárosi csapat.

NB I, 3. forduló

Újpest FC – Kisvárda Master Good 1-0 (0-0)
Szusza Ferenc stadion, 2029 néző. Játékvezető: Andó-Szabó S.
Újpest: Pajovics – Szűcs (Zsótér, 58.), Bojovics, Horj, Burekovics – Szankovics, Diallo – Balázs B., Nagy D. (Angelov, 85.), Obinna – Novothny (Tischler, 58.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Kisvárda: Felipe – Vári, Parcvanija, Beriosz, Ene (Horváth Z., 71.) – Lucas – Hej, Karaszjuk, Mitosevics (Misics, 81.), Gosztonyi – Ilics (Sassá, 65.). Megbízott edző: Kocsis János
Gólszerző: Diallo (66.)

A két forduló után gól és pont nélkül álló újonc Kisvárda a hét közben az Európa Ligában a Sevilla ellen búcsúzó Újpestre látogatott, hogy a Kondás Elemér menesztése után megbízott edzőként tevékenykedő Kocsis Jánossal bravúreredményt érjen el.

Az első félidőben jól tartották magukat a vendégek, ugyan az újpestiek előtt több lehetőség adódott, de kis híján Vári majdnem vezetést szerzett a 37. percben, azonban négy méterről fölé lőtt. A hazaiak sem sáfárkodtak jól a helyzetekkel, Novothny például nagyon gyengén lőtte a tizenegyest – ami inkább volt kamu, mint jogos –, így Felipe védeni tudott, a 45. percben pedig a kapufa mentette meg a vendégeket Diallo fejesénél.

A Real világrekordot érő összeggel startol rá Kane-re
Az angol válogatott támadó a világ legdrágább játékosa lehet.

A szünet után lassan indultak be a történések, Vignjevics ezért az 58. percben kettőt is cserélt, érkezett a pályára Tischler Patrik és a Sevilla ellen bombagólt szerző Zsótér Donát. Ezt követően tíz perc sem kellett és meg is szerezték a vezetést a lilák, Burekovics bal oldali szögletét Diallo fejelte a jobb alsóba, 1-0.

A bekapott gól egyáltalán nem aktivizálta a Kisvárda támadójátékát, így nem igazán forgott veszélyben az Újpest győzelme, a hátralévő időben inkább a hazaiak álltak közelebb a második találat megszerzéséhez. Ez Obinnának és Zsótérnak is majdnem összejött, de végül Diallo fejese elégnek bizonyult a három ponthoz.

Már csak egyet kapott a Kisvárda. Fotó: Újpest FC Facebook
Olvasói sztorik