NB I

Újpest-veréssel tért vissza az MTK az élvonalba

Az újonc idegenbeli sikere zárta az OTP Bank Liga első fordulóját.

OTP Bank Liga, 1. forduló

Újpest FC – MTK Budapest 0-2 (0-1)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 2738 néző. Játékvezető: Kassai
Újpest: Pajovics – Pauljevics, Litauszki, Pávkovics (Tischler, 77.), Burekovic – Szankovics, Diallo – Nwobodo, Nagy D. (Angelov, 78.), Zsótér (Balázs B., 56.) – Novothny. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
MTK: Kicsak – Katona, Szelin, Pintér (Balogh B., a szünetben), Deutsch – Vass Á. – Vass P., Kanta, Bognár I. (Vogyicska, 78.), Kulcsár (Takács R., 73.) – Lencse L. Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gólszerzők: Lencse L. (27.), Kanta (tizenegyesből, 92.)
Kiállítva: Pauljevics (60.), Balázs B. (91.)

Az előző idényben bronzéremig jutó, Európa Liga-szereplő Újpest FC és az újonc MTK Budapest összecsapása zárta az OTP Bank Liga első fordulóját.

Az első percek kiegyenlített játékot hoztak, komolyabb helyzet egyik kapu előtt sem adódott. Pintért kellett ápolni az első tíz perc végén, de tudta folytatni a játékot. Egészen a 27. percig vártunk az első találatra: Vass Patrik beadását Lencse László lőtte a kapuba (0-1) – itt mutattuk meg az MTK visszatérő gólját. A találat után fölénybe került az Újpest, az MTK átadta a területet – egészen kapufáig jutottak a házigazdák Nwobodo révén, de gólt nem szereztek az első félidőben.

Negyed óra telt el a második félidőből, amikor még nehezebb helyzetbe került az Újpest: a becsúszó Kantát megtaposó Pauljevicset Kassai azonnal kiállította. Az Újpest és az MTK részéről is adódott lehetőség, előbb Szankovics lőtt mellé, majd Bognár, Kulcsár és Kanta került helyzetbe a vendégektől. Próbált frissíteni a házigazda, de az MTK-kispad is jól reagált az ellenfél változtatásaira.

Egy lesgólig eljutott még a hajrában tíz emberrel is meddő fölényben játszó Újpest, amit nem adott meg a játékvezető. A végén Balázs Benjámin szabálytalankodott utolsó emberként Lencsével szemben: piros lap és tizenegyes, amit Kanta belőtt – 2-0-s idegenbeli győzelemmel kezdett az újonc.

Címlapkép: Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik