NB I

Nikolics szerint a Kisvárda fog még meglepetést szerezni a jövőben

Edzői nyilatkozatok az NB I első fordulójának szombati játéknapjáról.

Puskás Akadémia FC–Debreceni VSC 0-1

Benczés Miklós, PAFC: – Szerettük volna sokat birtokolni a labdát, ez meg is valósult az első félidőben, de a labdajáratásunk nagyon lassú volt, ezért nem tudtunk előnyt kovácsolni belőle. Szélsőink támadójátéka nem hordozta azt a veszélyt magában, amit a korábbi meccseken, ez szerintem azért volt, mert nem voltak elég kezdeményezőek, több önbizalommal kell játszani az ellenfél támadózónájában. Óriási magassági fölényben volt a Debrecen, mégis tudtuk hárítani a pontrúgásait, ezt jól le tudtuk védekezni. A mérkőzés iróniája éppen az, hogy Calvente tudott gólt fejelni egy védekezés hiba után, aki a DVSC legalacsonyabb játékosa.

Herczeg András, DVSC: – Értékes győzelmet sikerült elérnünk. Jobban kezdtük a találkozót, az első percekben volt Takács Tamásnak egy nagy ziccere, majd azt követően egy beadás után egy fejes, ami mellé csúszott és Haris Attilának is volt  helyzete. Úgy gondolom, több lehetőségünk volt, nagyon taktikusan és fegyelmezetten játszott a csapat, minden elismerést megérdemelnek. Nyilván mindennel nem vagyok elégedett, de a győzelemmel nagyon, nagyon nagy dolog itt nyerni. Öt kezdőjátékosunk hiányzott, nélkülük teljesen más játékot kellett megterveznünk, velük talán bátrabban tudtunk volna előremenni. Bízom benne, hogy felépülnek ezek a labdarúgók és az új érkezőkkel karakteres csapatot tudunk felállítani. Calventét mindenképpen pályára szerettük volna küldeni, hiszen kreatív labdarúgó, képes a váratlan megoldásokra. Sajnos még nincs olyan fizikai állapotban, hogy többet bírjon, ezért csak az utolsó fél órára küldtük be, jól szállt be.

forrás: dvsc.hu


Budapest Honvéd FC–Szombathelyi Swietelsky-Haladás 3-2

Supka Attila, Honvéd: – Nagyon fontos volt, hogy bebizonyítsuk a kupameccs után, hogy tudunk ugyanúgy játszani, mint a Rabotnicki ellen. Az első perctől kezdve támadólag léptünk fel, megpróbáltunk mindent megtenni azért, hogy gólt és gólokat szerezzünk. Már az első félidőben lehetett volna nagyobb arányú a vezetésünk, viszont egy nagyon szép támadás után éppen abból tudtunk gólt szerezni, amiket gyakoroltunk. Koncentrálni kell, olyan gólt, amit a félidő végén kaptunk, nem szabad kapni. A második játékrészben ismét a mi akaratunk érvényesült, jó támadásokat vezettünk, azt gondoltam, hogy 3-1 után sima lesz a meccs, majd egy védekezési hiba miatt idegeskednünk kellett. Kell, hogy önbizalmat adjon a játékosoknak ez a két siker. Van csatárprobléma, szükség lenne csatárokra, de meg tudtuk oldani ezt a két meccset, hét gólt rúgtunk, ez a csapat erejét mutatja. A középpályán a játékosok sokat dolgoznak, jó megoldásokat választanak, az elől lévők pedig megpróbálják bebizonyítani, hogy nem véletlenül kerülnek be a csapatba.

forrás: honvedfc.hu


Mezőkövesd Zsóry FC–Paksi FC 3-1

Kuttor Attila, Mezőkövesd: – A szezon első meccsét sikerrel hoztuk le, ez nagyon örömteli dolog. Ez a három pont lendületet adhat a további mérkőzésekre. Hétfőtől már a debreceni mérkőzésre koncentrálunk, szeretnénk hat ponttal kezdeni a bajnokságot. A csapat egységes volt, végig hitt a győzelemben, büszke vagyok a játékosaimra. Iszlai Bencének megsérült a térde, bízom benne, hogy hamarosan visszatérhet a pályára.

Németh Zoltán, asszisztens edző, Paks: – Győzelmet nem érdemeltünk volna, de úgy gondolom, hogy vereséget sem. Ki kellett volna használnunk a lehetőségeinket, és akkor most nem pont nélkül mennénk haza. Mi, főleg a második félidőben, végig támadtunk, míg ellenfelünk kivárásra játszott. Ilyenkor szinte törvényszerű, hogy egy kontra végén mi kaptuk a gólt. Azt is el kell ismerni, hogy a tizenhatosnál egy kicsit megállt a tudományunk. Sokkal vállalkozóbban kellett volna futballoznunk. Az átlövéseink megvoltak, de nem találtunk kaput. Hiányoztak az egyéni akciók, villanások, és sajnos a beadásokról is rendre lemaradtunk.

forrás: mezokovesdzsoryfc.hu és paksifc.hu


Mol Vidi FC–Kisvárda Master Good 4-0

Marko Nikolics, Vidi: – Gratulálok a játékosoknak, hogy jól kezdték a bajnokságot. Jobban játszottunk, mint az első két tétmérkőzésen, de persze még fejlődnünk kell. Mentálisan stabilak és taktikailag fegyelmezettek voltunk, csapatként is rendben voltunk. Sok helyzetünk volt, és nem engedélyeztünk lehetőségeket az ellenfelünknek. Persze a Kisvárdának egyáltalán nem volt könnyű dolga, hogy idegenben a Vidi ellen tíz emberrel kellett helyt állniuk. De egyáltalán nincsenek rossz játékosai az újoncnak, jegyezze meg mindenki, fognak még meglepetést okozni a jövőben. Azt hiszem, a szurkolók az első perctől kezdve láthatták, hogy megfelelő koncentrációval állt a csapat a mérkőzéshez – nekik egyébként ezúton is köszönöm, hogy a helyszínen támogattak minket. Holnaptól készülünk tovább a nagyon fontos Ludogorets elleni Bajnokok Ligája-selejtezőre.

Kondás Elemér, Kisvárda: – Bátortalanul játszottunk a mai mérkőzésen, olyan hibákat követtünk el, amelyeket első osztályban nem szabad. Mondtam korábban is, hogy a hibákat itt sokkal gyorsabban kihasználják. Már a meccs elején a kiállítás sorsára jutott az egyik játékosunk, innentől kezdve egyoldalúvá vált a játék. Jó edzőpartnere voltunk a Vidinek, ki tudtak rajtunk próbálni olyan elemeket, amelyeket szerdán alkalmazni tudnak a BL-mérkőzésen. Kevesebben voltunk és ezt a gyors játékosaikkal kegyetlenül kihasználták. A szünetben átálltunk 4-4-1-re és azt kértem a labdarúgóktól, gyorsan felejtsék el az addig történteket, de reálisan nézve innen már nem volt esélyünk. A tavalyi bajnokcsapattól kaptunk ki, ami nem szégyen, főleg, hogy mi még az összeszokás fázisában vagyunk.

 forrás és címlapfotó: molvidi.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik