NB I

Ha kell, a DVTK edzője a Fradi-négyes után is tud pozitívumot mondani

Edzői nyilatkozatok az NB I vasárnapi mérkőzéseiről.

Ferencváros–Diósgyőr 4-1

Thomas Doll, FTC: – Egy csalódott csütörtöki nap után a fiúk ma nagyon jól összpontosítottak. A kiesés és az utazás után a mérkőzés első hét-nyolc percében látni lehetett, hogy még nehezek a fiúk lábai. Ezt követően domináltunk, és a szünetig eldönthettük volna a mérkőzést. Igaz, a találkozó egyik szakaszában figyelmetlenül védekeztünk, ekkor kaptuk a gólt is. Látni lehetett, hogy többen később csatlakoztak hozzánk, nekik időre van szükség a beilleszkedéshez. A DVTK elleni négy-eggyel elégedettek lehetünk.

Fernando Fernandez, DVTK: – Egyértelmű lehetőséget hagytunk ki, mert nehéz helyzetben volt az FTC, kiesett az Európa Ligából az első körben, új felállással próbálkoznak, és nincsenek csúcsformában. Az első húsz percben mégis sok területet adtunk nekik. Fordulópontot jelentett, hogy amikor kettő-egyre feljöttünk, akkor egy buta hiba után mégis kétgólos hátrányban vonultunk pihenőre. Nem kell különösen elemezni, hogy mekkora különbséget jelent. Nagyon csalódott vagyok, mert rengeteg olyan hibát követtünk el, amiről már azt gondoltam, hogy kijavítottuk, az első osztályban nem lehet ilyen lehetőséget adni az ellenfélnek. Minden mérkőzésen megvannak a pozitív és negatív dolgok, azonban ma több volt a negatív. Ha mégis pozitívumot kell említenem, akkor azt tudom felidézni, hogy jól reagáltak a játékosok a kettő-nullás hátrányra, és sikerült szépíteni.

Forrás és címlapkép: dvtk.eu

Újpest–MTK 0-2

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – A Neftci elleni győzelmet követően azt hittem, hogy a fiúk magabiztosak és motiváltak lesznek a mai összecsapáson. Ehelyett azt láttam, hogy kicsit arrogánsan játszanak, kevésbé koncentráltan, és egyáltalán nem köszön vissza a meccs előtt megbeszélt taktika, inkább az egyéni megoldások és próbálkozások domináltak. Sajnos ezt már tapasztaltuk, ha nem csapatként futballozunk, annak mindig megvan a következménye. Bízom benne, hogy a mai találkozóból is megtanultuk a leckét, ha nem egységesen és maximális erőbedobással tesszük a dolgunk a pályán, akkor ez történhet.

Feczkó Tamás, MTK: – Az első gólunkig nagyon jól játszottunk, több helyzetünk volt, meg is szereztük a vezetést. Utána az Újpest átvette a kezdeményezést. Az volt a cél, hogy ne kapjunk gólt, a szünetben fel is hívtuk a figyelmet arra, hogy az első tizenöt percben nagyon figyeljünk, mert ha azt kihúzzuk, akkor idegesebbek lesznek a hazaiak. Így is lett, majd a kiállítás is a kezünkre játszott. Az Újpest tíz emberrel is küzdött, hajtott, csak dicsérni tudom őket, nagyon jó csapatot vertünk meg, szurkolok nekik, hogy sikeresen szerepeljenek az Európa Ligában. Új csapataimnál rendre győzelemmel kezdtem a különböző osztályokban, ezért bíztam most is a sikeres NB I-es debütálásban. Nem kaptunk gólt, hősiesen védekeztünk, amikor kellett, ezzel új oldalunkat mutattuk meg. Ami bosszant, hogy kevés rizikót vállaltunk a vezető gólunk után, korábban is eldönthettük volna a meccset.

Forrás: ujpestfc.hu, mtkbudapest.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik