NB I

Priskin gólt lőtt, majd könyökölt, a Hali kikapott a Honvédtól

Izgalmas volt a nyitófordulóban lejátszott NB I-es bajnoki.

NB I, 1. forduló

Budapest Honvéd–Szombathelyi Haladás 3-2 (1-1)
Budapest, Bozsik Stadion. Játékvezető: Berke B.
Budapest Honvéd: Gróf – Batik, Kamber, Skvorc – Heffler, Uzoma – Vadócz, Gazdag (Pölöskei Zs., 85.), Nagy – Danilo (Cipf, 91.), Holender (Lukács, 63.). Vezetőedző: Supka Attila
Haladás: Király – Schimmer, Kolcák, Benes, Bosnjak (Habovda, 41.) – Grumics, Jagodics – Mészáros, Petró, Lyng (Bamgboye, 71.) – Priskin. Vezetőedző: Michal Hipp
Gólszerzők: Danilo (38.), Kamber (67.), Lukács (76.), illetve Priskin (45.), Bamgboye (80.)
Kiállítva: Priskin (81.)

Remek mérkőzést játszott az NB I első fordulójában a Honvéd és a Haladás: a hazaiak egy ötgólos találkozón 3-2-re nyertek. Pedig volt egy kis bonyodalom, ugyanis beleremegett a Bozsik-stadion, úgy dörgött az ég a 33. percben. A játékvezető nem kockáztatta a játékosok testi épségét, és a villámlás miatt átmenetileg félbeszakította a bajnokit.

A Honvéd honlapjának tudósítása szerint a 38. percben Nagy Gergő passza után Gazdag indította nagyszerű ütemben a jobb oldalon Danilót. A brazil két emberrel a nyakán betört a 16-oson belülre, majd 12 méterről laposan a hálóba lőtt (1-0). A szünet előtt kiegyenlített a Haladás: Petró szöglete után Priskin 10 méterről fejelt a jobb alsó sarokba (1-1).

Félbeszakadt a Honvéd–Haladás NB I-es meccs – VIDEÓ
A játékvezető nem kockáztatta a játékosok testi épségét.

A 67. percben újra vezettek a hazaiak: Heffler 28 méteres szabadrúgást ívelt be, a labdát a hosszú oldalon Kamber éles szögből kanalazta kapura, amely Királyt is érintve a hálóban kötött ki (2-1). A 76. percben eldőlni látszott a meccs: egy labdaszerzés után Vadócz tálalt ragyogóan Lukács elé, aki egy csel után 14 méterről a hálóba lőtt (3-1).

A 81. percben szépített a Hali: Mészáros beívelését Bamgboye két kispesti védő között fejelte a hálóba (3-2). Egy perccel később Priskin könyökölte le Batikot, azonnal kiállította a játékvezető a támadót. Ők az elmúlt szezonban még csapattársak voltak a Ferencvárosban. A meccset a Honvéd nyerte 3-2-re.

Címlapkép: honvedfc.hu

Olvasói sztorik