NB I

Négygólos meccsen tartotta otthon a három pontot a Mezőkövesd

A hajráig nyílt volt a találkozó.

NB I, 1. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC – Paksi FC 3-1 (2-1)
Mezőkövesd, Városi Stadion. Játékvezető: Erdős J.
Mezőkövesd: Dombó – Farkas D., Pillár, Szalai, Vadnai – Cseri (Szakály D., 94.), Szeles, Iszlai (Mihajlo, 51.), Tóth B. (Vajda, 64.) –  Drazsics, Koszta. Vezetőedző: Kuttor Attila
Paks: Nagy G. – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Papp K., Simon Á. (Kővári, 78.), Bertus – Haraszti, Simon A. (Hahn, 64.), Bartha (Horváth P., 75.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Drazsics (30.), Szalai (39.), Kulcsár (81., öngól), illetve Kulcsár (34.)

Amikor a Paks Mezőkövesden játszik bajnokit, mindig gólzáport láthatnak a nézők, a tolnaiak összes kövesdi vendégjátékán született legalább négy gól.

Az első félóra látva ezúttal úgy tűnt, megszakad a sorozat, ám ezt követően belekezdtek a csapatok és a szünetig berámoltak három gólt: Drazsics talált be először, a túloldalon Kulcsár válaszolt, Szalai pedig a 39. percben ismét előnyhöz juttatta a hazaiakat – a potyaszagú gólt itt nézheted meg –, így 2-1-es állásnál jött el a félidő.

Micsoda nap: Willian, Hazard, Bentancur, Feczesin, Real Madrid
Pörög a nemzetközi átigazolási piac.

A második félidőben többet birtokolta a labdát a Paks, ám igazi nagy helyzetet nem tudott kialakítani, valamint Lenzsér és Hahn lövése sem talált kaput. A Mezőkövesd azonban jól sáfárkodott a lehetőségeivel, így a 80. percben el is döntötte a három pont sorsát, miután egy szögletet követően Cseri lövése irányt változtatott Kulcsáron, így alakult ki a 3-1– ezúttal sem maradt el a gólzápor, amiből most a borsodiak jöttek ki jól.

Címlapfotó: paksifc.hu