NB I

Sokkoló NB I-es pillanatkép: vagy inkább kórlap?

Kiderült, miért hemzsegnek a légiósok Kisvárdán.

Szurkolói ankétot tartott az NB I-ben újonc Kisvárda csapata, amely egy egész csapatnyi, vagyis 11 külföldi játékost igazolt idén nyáron, magyart viszont egyet sem. A 25 fős keretben 17 idegenlégiós található pillanatnyilag, Lucas Bertucci személyében még a csapatkapitány is külföldi.

Azt talán senkinek sem kell megindokolni, hogy miért volt szükség ennyi változásra a keretben, az NB I megkövetelte ezt tőlünk – idézi Révész Attila sportigazgatót a szon.hu.

Hangsúlyozta, azért választottak légiósokat, mert a lejáró szerződésű magyar játékosok megszerzésére sem volt esélyük, a jelöltjeik nagy része a földrajzi távolságra hivatkozva kereste a kifogást.

A légiósokat alapos körültekintéssel választottuk ki, ők is mind lejárt szerződésűek, de olyan értéket képviselnek, amely alapján egyes kimutatások szerint miénk a negyedik legértékesebb keret az élvonalban. Persze, tudjuk, hogy nem elsősorban ez számít, nem mindannyian érték még el a csúcsformájukat, és van olyan fiatal játékos is, akit üzleti céllal, a majdani továbbértékesítés reményében szerződtettünk ‒ magyarázta.

nyitókép: kisvardafc.hu

Olvasói sztorik