NB I

Újabb Pintér a Ferencvárosban – hivatalos

Zajlik az élet a Fradinál.

Tizenöt évvel ezelőtt egy Pintér már csodát művelt a Ferencvárosnál. Pintér Attila, aki korábban játékosa is volt a Fradinak, ekkortájt lett a csapat edzője,  ráadásul rögtön bajnoki címig tudott menetelni. A klub legújabb igazolásai közül az egyiknek pontosan ugyanez a vezetékneve, ki tudja, talán ő lesz a következő Pintér, aki leginkább kiveszi a részét a következő nagy sikerből.

A Ferencváros a hivatalos oldalán számolt be Pintér Dániel és Iyinbor Patrick leigazolásáról.

Pintér Dániel 2002. május 22-én született. Hódmezővásárhelyen kezdte ifista éveit, ahol az U14-es csapatban 30 mérkőzésen öt gólt szerzett, emellett a futsal-pályán szórta a gólokat. 2015-ben került a Ferencváros kötelékébe, ahol eddig az U14-es csapattól egészen az U17-esig jutott, mindenhol fontos tagja volt csapatának, ráadásul három szezon alatt harminchét találatig jutott.

Nagyon boldog vagyok, hogy aláírhattam a szerződésemet a Ferencvárossal, Magyarország legjobb csapatával. A gyorsaságom és az egy az egy elleni játékom a fő erényem, a jobb és a bal szélen, valamint centerben is tudok játszani. Az U17-es csapatban kezdem a következő szezont, utána meglátjuk, felkerülök-e az U19-esek közé – mondta Pintér.

Iyinbor Patrick 2002. január 7-én született. Az Újpest, majd a Testvériség SE után 2014-ben igazolt a Fradiba. Tavaly már az U17-es csapatban szerepelt, elmúlt három zöld-fehér szezonjában minden évben legalább 23-szor volt kezdő együttesében. Belső védő, jövőre U19-es csapatunkat fogja erősíteni.

Már kiskoromban az volt az álmom, hogy minél hamarabb aláírjam az első profi szerződésemet. Az, hogy ez a Ferencvárosban sikerült, nagy öröm. Bármit megteszek azért, hogy a felnőtt csapatban minél előbb bemutatkozhassak. Magabiztos vagyok hátul, erős a fejjátékom, és a sebességem is megvan – fogalmazott Patrick.

Címlapkép: Laszlo Szirtesi/Getty Images

Olvasói sztorik