NB I

Névváltoztatás a Fradinál? „Nincs az a pénz”

Kubatov szerint a Molnál is nagyobb szponzor érkezhet, de a csapat neve, címere és színe marad.

Szurkolói ankétot tartott kedd este az NB I-es Ferencváros, amelyen az elnök Kubatov Gábort, valamint az FTC Zrt. vezérigazgatóját, Orosz Pált lehetett kérdezni. A beszélgetésről az ulloi129.hu közölt összefoglalót, abból szemezgettünk.

Kubatovot többen kérdezték a Videoton Mol Vidi FC-vé válása kapcsán arról, hogy ilyen előfordulhatna-e a Ferencvárosnál (név, szín, címer).

„Nincs az a pénz, hogy ezek megváltozzanak” – fogalmazott. 

„Komoly tárgyalásokat folytatunk egy legalább akkora, ha nem nagyobb szponzorral, mint a Mol, jó irányba haladunk, nem kell aggódni. Ha létrejön a megállapodás, akkor a nevünk természetesen nem változik meg!” – tette hozzá.

Néhányan felvetették, hogy ha egyből kiesik a csapat az Európa Liga selejtezőjéből, és nem nyerik meg a bajnokságot, akkor Thomas Dolltól el kell köszönni. Rákérdeztek, hogy nincs-e teljesítményhez kötve a szerződése.

„Egyéves szerződése van Thomas Dollnak, amit ki fog tölteni. A szerződésében nincs teljesítményről szóló pont” – mondta Kubatov.

A Maccabiról és a keretről is beszélt.

„Nem félünk a Maccabitól, azt mondtuk, hogy egy komoly ellenfél, akiket nem szabad egyáltalán félvállról venni. Hol vannak a magyarok? Nézzünk szét itthon és a nemzetközi bajnokságokban is, hol vannak a magyarok? Megpróbálunk magyar tehetségeket idehozni, a DVSC-nek van egy fiatalja, el akartuk hozni, kérnek érte 3 millió eurót. Amióta itt vagyunk, nyertünk hosszú évek után bajnokságot, három Magyar Kupát, erre tellett az erőnkből eddig, reméljük hogy legközelebb már elégedettebben ülhet itt.”

A túl sok légiósról Orosz elmondta: „Tíz külföldi játékosra kérhetünk játékengedélyt, de nem kell nekik végigjátszaniuk a bajnokságot, lehet cserélni. Jelenleg 13 van a keretben, lesz akitől elköszönünk, lesz olyan, akit kölcsön szeretnénk adni.”

Gera Zoltán búcsúmeccséről Orosz elmondta, „Zoli már az edzői stáb tagja, feladatköre a technikai képzés lesz, egyéni videóelemzések, az első csapatnál főleg és az utánpótlásnál is szeretnénk felhasználni a fantasztikus tudását. Emlékmeccs lesz, de még megbeszélések kérdése az időpont és az ellenfél is”. Ehhez Kubatov hozzátette: „Hajnal Tamással együtt búcsúznak majd.”

Olvasói sztorik