NB I

Két fiatal is profi szerződést kapott az MTK-nál

Egyiküket aztán rögtön kölcsön is adták az NB II élcsapatához.

Két fiatal tehetségével kötött profi szerződést az MTK – jelezte a klub honlapja. Mezei Szabolcs az U19-es csapat kapitányaként 27 alkalommal lépett pályára a legidősebb utánpótláscsapatban. Mellette Törőcsik Péter, az U17-es gárda középpályása is aláírhatta első profi státuszú megállapodását.

Polyák Balázs, az MTK Budapest sportigazgatója a következőket mondta a két fiatal játékossal történt szerződéskötést követően:

– Mezei Szabolcs (U19) és Törőcsik Péter (U17) kapitányként egyértelműen vezérei voltak korosztályos csapataiknak, így joggal lehetünk büszkék rájuk. Szabolcsot kiemelkedő rúgótechnikája, játékintelligenciája, győztes mentalitása emeli a mezőny fölé. Mezőnymunkája mellett kiemelném hajszálpontos passzait és indításait, így értékes találatai mellett rengeteg gólpassz is fűződik nevéhez. U19-es együttesünkben az év játékosának is megválasztotta a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia stábja.

A mindössze 17 éves játékos hétszer volt eredményes, ugyanez a mutatója az NB III-ban öt mérkőzésen egy gól. További fejlődése érdekében a következő idényben – kölcsönbe – Békéscsabára kerül.

– Törőcsik Petit kreatív, váratlan megoldások és gólerős játék jellemzi. Középpályásként 20 mérkőzésen lőtt 16 góljával korosztálya gólkirálya lett, így nem meglepő, hogy az akadémiai stáb az U17-es csapat legjobbjának választotta meg – mondta a másik tehetségről Polyák.

A támadó középpályás kiemelkedő idényen van túl, hiszen csapatával ezüstérmet nyert, miután váratlan megoldásokkal, intelligens játékával és gólveszélyességével rendszeresen megnehezítette az ellenfél védőinek dolgát, az elkövetkező idényben pedig Pölöskei Gábor kezei alatt az U19-es csapatban fejlesztheti tovább képességeit.

Címlapkép: mtkbudapest.hu

Olvasói sztorik