NB I

Vadócz is hazatér, a Honvédot választotta

Kispesten folytatja a hongkongi liga legjobbja.

Válogatott labdarúgóval, ráadásul korábbi Honvéd-kedvenccel erősít a Budapest Honvéd, a klub megegyezett Vadócz Krisztiánnal, így a 33 esztendős középpályás újra a Bozsik-stadionban futballozik – írja a klub honlapja.

Vadócz Krisztián már 17 évesen debütált a Honvéd felnőttcsapatában, majd három évvel később a francia Auxerre-hez igazolt. A kiváló rúgótechnikájú középpályás tíz ország tizenegy csapatánál fordult meg az elmúlt években, legutóbbi a hongkongi Kitchee profija volt. A 42-szeres válogatott labdarúgó néhány hete már a Honvéddal gyakorol, hiszen minden nyáron itt készül(t), most viszont nemcsak edzett Kispesten, hanem játszik is majd az együttesben, amellyel egyéves megállapodást írt alá.

– Az évek során mindig egy kicsivel közelebb és közelebb kerültünk egymáshoz, aztán most van egy feladat, a nemzetközi kupában kéne haladni egy-két kört, hogy ne csak a Honvédról, hanem a magyar futballról is jókat mondjanak, így tud a labdarúgásunk közelebb kerülni a nemzetközi mezőnyhöz, ez egy kihívás számomra is – mondta Vadócz Krisztián. – Akárhol van az ember a világban, megmaradnak a kispesti érzések, én honvédos vagyok, ezt tudja rólam mindenki. Viszont nem az a lényeg, hogy én hogyan érzem magam, nekem az lesz a fontos, hogy milyen játékosnak látnak majd. Ekörül forog az agyam, meg kell mutatnom, hogy jó futballista vagyok.

Vadócz Krisztián a Honvéd hatodik nyári igazolása, korábban Uzoma Eke, Holdampf Gergő, Fousseni Bamba, Batik Bence és Dino Skvorc kötelezte el magát az együtteshez.

Címlapfotó: honvedfc.hu

Olvasói sztorik