NB I

Uralta a meccset, mégsem bírt román ellenfelével a Puskás Akadémia

Újabb edzőmeccsen van túl a Benczés-csapat.

A Révkomárom múlt heti 4–2-es legyőzése után újabb nemzetközi tesztmérkőzését vívott a Puskás Akadémia FC – ezúttal már a horvátországi edzőtáborban. A találkozó helyszínét mégsem Luka Modricék hazájában kellett keresnünk, hanem a szlovéniai Barkócban – a település valamivel több mint tíz kilométerre fekszik a szlovén-horvát határtól. Az ellenfél az FC Voluntari volt, a román első osztályú gárda három héttel ezelőtt osztályozón őrizte meg élvonalbeli tagságát. Az edzőpartnernél a kezdőcsapatban kapott helyet a rutinos Costin Lazar, aki harminckétszer ölhette magára hazája címeres mezét – tudósított a puskasakademia.hu.

Az első félidőben a bukaresti csapat birtokolta többet a labdát, de helyzetei a Felcsútnak akadtak. Negyedóra játék után Radó András próbálkozása nem sokkal kerülte el a jobb felső sarkot. Az első játékrész közepén Balogh Balázs lövését tolta szögletre a román hálóőr, azonban a félidő végén már a kapus is tehetetlenül szemlélte Balogh újabb remek lövését, aki huszonöt méterről lőtte ki a jobb alsót egy gyönyörű támadás végén (1-0). A fordulást követően is uralta a mérkőzést a Puskás, és adódtak lehetőségei, de nem született meg a második Puskás-gól. Nem sokkal a lefújás előtt a románoknál csereként beállt Achim használt ki egy védekezési hibát, és mentette meg együttesét a vereségtől (1-1).

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Puskás Akadémia FC – FC Voluntari (román) 1-1 (1-0)

Puskás: Hegedüs L. – Osváth, Heris, Spandler, Trajkovski – Balogh B., Vega, Molnár – Latifi, Radó D., Szakály P. Csereként pályára lépett: Szolnoki, Poór, Hegedűs J.,Bokros, Márkvárt, Knezevic, Kiss T., U. Diallo. Vezetőedző: Benczés Miklós.

Gólszerzők: Balogh B., illetve Achim

Címlapkép: puskasakademia.hu

Olvasói sztorik