NB I

Eppel és Lanzafame nélkül is ment a Honvédnak a gólszerzés

Mutatjuk, kik találtak be az edzőmeccsen.

A nyári felkészülés kezdete óta először lépett pályára a Bozsik Stadionban a Budapest Honvéd, amely a szlovák élvonalbeli FC Nitrát fogadta. A kispestiek kezdőcsapatában az új igazolások közül helyet kapott Bamba Fousseni, Eke Uzoma és Batik Bence is, míg a távozó csatárduó, Eppel és Lanzafame helyén Danilo és Tömösvári játszott.

A Honvéd jól kezdte a meccset, a 17. percben máris egy remek támadás végén Pölöskei szerzett vezetést, aki Holender beadását fejelte védhetetlenül a léc alá. A honvedfc.hu tudósítása szerint a második kispesti találat is gyönyörű volt, remek támadás végén Nagy Gergő lőtt tizenegy méterről higgadtan a kapuba a második játékrészben – az ellenfél nem tudott válaszolni.

Szerda délután a Honvédon kívül az élvonalba visszajutó MTK Budapest is pályára lépett, a kék-fehérek az NB I-ből búcsúzó Vasassal mérték össze erejüket. A székesfehérvári edzőmérkőzésen Gaál Bálint góljával az angyalföldiek szerezték meg az első gólt a 7. minutumban, majd még a szünet előtt Kanta József egalizált büntetőből.

A fordulás után is befújt a játékvezető egy tizenegyest, amit ezúttal a Vasas végezhetett el, a frissen igazolt gólvágó, Birtalan Botond pedig nem is hibázott, így kialakult a végeredmény is.

címlapfotó: honvedfc.hu

Felkészülési mérkőzések

Budapest Honvéd–FC Nitra (szlovák) 2-0 (1-0)
MTK Budapest–Vasas FC (NB II) 1-2 (1-1)

A Vasas legyőzte az MTK-t. Fotó:vasasfc.hu
Olvasói sztorik