NB I

A szünetben 0–2, a vége 4–2: mit művelt a Diósgyőr?

Győzött a Debrecen, a Haladás kétgólos előnyt pazarolt el.

A szombat délelőtt igencsak sűrű volt az NB I szempontjából, ugyanis ez a nap sem maradhatott felkészülési meccsek nélkül. A mai napon a DVTK, a Haladás és a DVSC lépett pályára.

A diósgyőriek az NB II-ben vitézkedő Kazincbarcikát fogadták. Az első félidőben alig negyed óra alatt kettőt is kapott, a kiesést éppencsak elkerülő DVTK, de aztán a fordulást követően megnyíltak a gólcsapok. Brkovics szépített, majd kilenc perc leforgása alatt, Makrai, Hasani és Boros révén megfordították a meccset.

DVTK–Kazincbarcika 4–2 (0–2)
Gólszerzők: Brkovics (52.), Makrai (80.), Hasani (85.), Boros G. (88.), ill. Lukács R. (5.), Gábor L. (10.)

Ugyanolyan gólkülönbséggel, de kevesebb találattal tudott nyerni a Debrecen, a szintén másodosztályú Nyíregyháza ellen. Az európai kupaszereplésről épphogy lemaradt DVSC az első játékrészben „elintézte” a találkozót, Varga és Takács góljaival.

DVSC–Nyíregyháza 2–0 (2–0)
Gólszerzők: Varga (19.), Takács (31.)

Ötöt vágott egy félidő alatt a Mezőkövesd, a szlovák Tatran Presovnak. A hazaiak részéről Drazsics negyed órát követően már két gólt is szerzett, majd a Cseri, Iszlai és Vajda is módosítani tudta az eredményt. Pontos gólkülönbség azonban egy szlovák öngóllal alakult ki, de az biztos, hogy a kövesdiek egy ilyen eredményt a bajnokságban is bármikor aláírnának.

Mezőkövesd–Tatran Presov 6-0 (5-0)
Gólszerzők: Drazsics (4.,13.), Cseri (22.), Iszlai (30.), Vajda (44.), ill. Gresták (61. öngól)

A Haladás azonban csak döntetlent tudott elérni az előző szezonban az osztrák harmadosztályt megnyerő SV Lafnitz ellen. A szombathelyieknél Priskin Tamás is pályára lépett, végigjátszotta a meccset, de még nem tudott betalálni. Helyette Bosnjak és Mészáros szolgáltatta a hazai találatokat, majd a vendégcsapat 5 perc leforgása alatt tudott egyenlíteni.

Haladás–SV Lafnitz 2-2 (1-0)
Gólszerző: Bosnjak (39.), Mészáros (61.) ill. Schloffer (63., 11-esből), Zivotic (69.)

 

Címlapkép: dvtk.eu

Olvasói sztorik