NB I

A Videoton nem bírt a Rossi-csapattal

A Haladás is Ausztriában lépett pályára.

Az NB I-es csapatok közül a Swietelsky Haladás és a Videoton FC is felkészülési mérkőzést játszott kedden kora este.

Az Ausztriában edzőtáborozó székesfehérváriak ellenfele a szlovák élvonalban érdekelt DAC volt. A szerdahelyi kezdőben a nemzeti válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi bizalmat szavazott Vida Kristophernek is, aki hatvan percet töltött a pályán. A vidi.hu tudósításából kiderül, hogy a vezetést a magyar bajnokcsapat szerezte meg a 7. percben: ekkor Lazovics pörgetett egy felpasszt Marko Scsepovics elé, aki remek ütemben lépett ki a védők mögött, majd óriási gólt lőtt a jobb felsőbe, 0-1.

Nem sokkal később egyenlített a DAC: a 13. percben Pacinda passzát Bayo váltotta gólra, 1-1. Később kiderült, negyed órányi játék után kialakult a végeredmény, a felek 1-1-es döntetlennel zártak.

Felkészülési mérkőzés

FC DAC Dunaszeradhely (szlovákiai) – Videoton FC 1-1 (1-1)
Helyszín: Bad Erlach
Videoton: Kovácsik – Nego, Vinícius (Juhász, 65.), Fiola, Stopira – A. Hadzic – Nikolov (Varga J. , 65.), Pátkai (Kovács I., 65.) – Huszti – M. Scsepovics, Lazovics.
Gólszerzők: Bayo (13.), illetve M. Scsepovic (7.)

A szombathelyiek osztrák csapattal mérték össze tudásukat, az ellenfél az Admira Wacker volt, a klub legutóbb a hatodik helyen zárt az élvonalban. A Haladás egygólos vereséget szenvedett a második nyári felkészülési mérkőzésén. A döntő gól a 11. percben esett.

A Haladásban Király Gábor pihenőt kapott, Michael Rabusic, Mészáros Karol, Pinte Patrik, Kovács Lóránt, Tóth Máté pedig sérülés miatt hiányzott. Az új szerzemény, Priskin Tamás a lelátóról figyelte társait. A 63-szoros válogatott csatár csütörtökön csatlakozik a csapathoz – derül ki a klubhonlap beszámolójából.

A felkészülés ezen szakaszában nagyon hasznos edzőmérkőzést vívtunk egy jó csapat ellen – értékelt Michal Hipp. –  Az első 20 perctől eltekintve elégedett vagyok a látottakkal, kiegyenlített mérkőzést vívtunk,  de míg a hazaiak három helyzetükből egyet belőttek, mi több lehetőségünkből egyet sem. Azért is hasznos volt a találkozó, mert lehetőséget adhattam fiatal labdarúgóinknak is. A találkozó megmutatta hibáinkat, de a felkészülés mostani fázisában ez normális, ez a cél. Ami Priskint illeti, Myke Ramos és David Williams távozott, Rabusic pedig még nem egészséges, ezért nagyon nagy szükségünk volt egy gólerős támadóra.

Felkészülési mérkőzés

Admira Wacker (osztrák) – Swietelsky Haladás 1-0 (1-0)
Helyszín: Maria Enzersdorf
Haladás, I. félidő: Rózsa – Schimmer, Grumics, Tamás, Németh Milán – Kovalovszki – Medgyes, Petró, Németh Márió, Halmosi – Funsho. II. félidő: Gyurján – Habovda, Kolcák, Bolla, Bosnjak – Jagodics – Medgyes, Jancsó, Petró, Rácz – Funsho.
Gólszerző: Starkl (11.)

címlapkép: vidi.hu

Olvasói sztorik