NB I

Fontos nyári igazolások a Haladásnál

A szombathelyiek már javában készülnek a következő szezonra.

Szurkolói szempontból remek híreket osztott meg hivatalos oldalán a Haladás. Egyrészt, a szerb-magyar Miroszlav Grumics egy évvel, 2019. június 30-ig meghosszabbította szerződését. A 33 esztendős középpályás eddigi pályafutása során 136 NB I-es bajnokin 27 gólt szerzett, a Haladásban az elmúlt bajnokságban 18 meccsen lépett pályára, kilencszer kezdőként, kilencszer csereként játszott.

A szombathelyiek kerete egy új játékossal is bővült, Jurij Habovda személyében. A 29 éves szerb játékos, aki két évre írt alá a Balmazújvárostól érkezett, ahol igazi alapembernek számított, 29 alkalommal lépett pályára, mindegyik esetben kezdőként.

Habovda profi pályafutását az ukrán Karpati Lvivben kezdte, az Európa Liga 2010/11-es kiírásában játszott az izlandi FK Reykjavik elleni két selejtezőn, valamint a csoportkörben az FC Sevilla ellen kétszer. Az ukrán első osztályban a Lviven kívül a Krivbaszban, s a Tavrija Szimferopolban összesen 62 mérkőzésen, míg a fehérorosz FK Hranyit Mikasevicsi-ben és a Dinamó Minszkben 64 találkozón lépett pályára. A Dinamóval 2016-ban az Európa-ligában is szerepelt, csapata mind a hat EL-meccsén játszott, majd egy fél évet az ukrán második ligás FC Rukh Vynnyky együttesénék töltötte – innen igazolt tavaly nyáron Balmazújvárosba.

Címlapkép: haladas.hu

Olvasói sztorik