NB I

A hajrában kapott ki a Videoton, nyolcat rúgva nyert a Vasas

Így szerepeltek a magyar csapatok a szombati találkozókon.

Az osztrák másodosztályú Kapfenberg 3-0-ás legyőzését követően második felkészülési mérkőzését játszotta a Videoton szombat este az ausztriai edzőtáborban. Ezúttal a horvát NK Osijek volt az ellenfél, Marko Nikolics vezetőedző pedig a Kovácsik – Bolla, Juhász, Tóth, Stopira – Varga – Berecz, Pátkai – Kovács – Stefan Scsepovics, M. Scsepovics tizenegyet küldte pályára.

Nem indult jól a találkozó a fehérváriak szempontjából, a tizedik percben egy szélről érkező beadást fejelt öt méterről zavartalanul Kovácsik kapujába Mioc – derül ki a vidi.hu tudósításából. A válaszra végül a hajráig kellett várni, a 77. percben a semmiből a nyáron igazolt Sós Bence egyenlített, aki egy gyors ellentámadás végén Nego passzából talált be. Mégsem maradt döntetlen a vége, a 89. percben Strkalj járt túl a csereként beálló Hársfalvi eszén.

Szombat délután az NB II-es Vasas a Putnok vendége volt, az angyalföldiek végül 8-2-re legyőzték a harmadosztályú ellenfélt. A Vasasnál Gaál háromszor volt eredményes, Murka kétszer talált be, valamint Ádám, Barczi és Kovács is feliratkozott a góllövők közé.

Felkészülési mérkőzések

Videoton–NK Osijek (horvát) 1-2 (0-1)
Putnok FC (NB III)–Vasas FC (NB II) 2-8 (0-4)

Kovács a kezdőben kapott helyet. Fotó: vidi.hu
Olvasói sztorik