NB I

Nikolics: a nemzetközi sikerekhez szükségünk lenne némi segítségre

Ezt jól megkapta az MLSZ. Edzői nyilatkozatok az NB I utolsó fordulójából.

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő–Ferencvárosi TC 3-3

Horváth Ferenc, Balmaz: – Nehéz bármit is mondanom úgy, hogy ne tiltsanak el életem végéig. A fair play szabályai ellen nagyon súlyosan vétettek csapatok, azt is tudja mindenki, hogy ki. Egy olyan csapat bent tud maradni, akit mi háromszor megvertünk, több győzelme miatt. Nem jó a bajnokság! Rosszak a szabályok, háromszor játszunk, ami egy marhaság. Nem korrektek a csapatok. Nem akarok többet mondani, mert akkor eltiltanának, de remélem, mindenki tiszta lelkiismerettel fekszik le. Mi lenne akkor, ha a Fradi és a Videoton is a bajnoki címért játszott volna és én felállítottam volna a csapatomat a Fradi ellen hat ifi játékossal? Vérig lennének sértve és olvashatnám az újságokban, hogy én milyen szar ember vagyok. Körbe lehet menni és végignézni, hány ember életét szarták el! Biztos, hogy nem ezen a meccsen ment el, benn lehetett volna maradni máskor is, de jó lenne egy tiszta focit játszani Magyarországon.

Thomas Doll, Ferencváros: – Nyilvánvalóan keserű szájízzel zártuk a szezont, de ellenfelünknek még rosszabb lehet, mivel kiestek. Az utolsó találkozónk nem volt éppen csodálatos, habár jól indítottunk, sokat birtokoltuk a labdát és két találatot is szereztünk. Aztán előjött az, ami már sokszor az idegenbeli összecsapásokon: sok-sok hiba, elcsúszott felállás, könnyen bekapott gólok. Ezen kell a legtöbbet változtatnunk a következő szezonra: sokkal harcosabban, fókuszáltan játszani idegenben. Harapnunk kell, mint otthon. Ez a meccs tükrözte az egész éves idegenbeli teljesítményünket. Bőlénél a legfontosabb, hogy teljesen egészséges legyen. Ma is kiválóan játszott, jól mozgott, és nagyszerű gólt szerzett. Ma sokan megkapták a lehetőséget, éltek is a bizalommal, de van, amiben fejlődni kell. Természetesen Zoli pályára lépése is szép volt, de jobb lett volna, ha győzelemmel búcsúztattuk volna a szezont.

forrás: m4sport.hu és fradi.hu


Diósgyőri VTK–Videoton 2-1

Fernando Fernández, DVTK: – Szeretnék gratulálni a jelenlévőknek is, mert tudom, milyen sokan szorítottak nekünk ebben a nehéz helyzetben. Ma láttam először egy ahhoz hasonló csapatot, amilyet jövőre is szeretnék látni, bátran, agresszíven, az ellenfél térfelén letámadva játszottunk. Sok helyzetet alakítottunk ki, pedig a bajnokcsapat elen léptünk pályára. Mindkét 16-oson belül kellően agresszívek voltunk, talán megérdemeltük volna, hogy hamarabb eldöntsük a mérkőzést. Büszke vagyok a játékosokra, a DVTK megérdemli, hogy első osztályú csapata legyen. És köszönetet szeretnék mondani a stábtagoknak is, hiszen nemcsak a játékosok, a vezetőedző, hanem mindenki munkája kellett a sikerhez. Amikor egy hónapja átvettük a csapat irányítását, felmértük a csapatot, a játékosokat, és azt láttuk, hogy az önbizalom terén voltak a legnagyobb hiányosságok, és a csapaton belüli hangulat sem volt megfelelő, ezeket kellett a leginkább fejleszteni. Büszke vagyok a játékosokra, hiszen kemény munkát végeztek. Ilyen helyzetben nehéz gyorsan megváltoztatni a gondolkodásmódot, látni lehetett az arcukon, a testbeszédükön, hogy mekkorát változtak. Ezen kívül taktikai téren is előre léptünk, de az ehhez hasonló mindent eldöntő mérkőzéseken az a legfontosabb, hogy rendben legyen a fejed, és szívvel-lélekkel játsszál. És persze szükség volt a drukkerekre is. Köszönöm a szurkolók támogatását, mindig csodálatos érzés telt ház előtt játszani.
Hét közben csak arra készültünk, hogy nyerjünk, majd várjuk a többi eredményt. Nem volt könnyebb helyzetben a Haladás – bár ők végül nyertek -, a Vasas és a Balmazújváros sem, hiszen mindenkinek győzni kellett. Sikerült, és utána szerencsére úgy alakult a többi eredmény, hogy mi maradtunk benn. Életem eddigi legjobb születésnapja, hatalmas ajándékot kaptam az élettől ezzel a sikerrel.

Marko Nikolics, Videoton: – Szerintem egy jó mérkőzést láthattunk ma. Büszke vagyok a csapatra. A teljesítménnyel lényegében elégedett vagyok, az eredménnyel természetesen nem. Sok helyzetet alakítottunk ki, a kapu előtt idegenben nem szabad ennyit hibázni. Védekezésben a hosszú labdákkal voltak gondjaink, de azt azért szeretném megjegyezni, hogy ez egy nagyon-nagyon fiatal védelem volt. Örülök annak, hogy öt fiatalunk is megkapta első perceit az NB I-ben. 1998-as, 1999-es, 2000-es, sőt, 2001-es fiatalokról van szó – Szabó Bálint talán az egész szezon legfiatalabb játékosa lett. Velünk edzenek a fiúk hétről-hétre, most bizonyíthattak a pályán is. Ahogy említettem, sok helyzetet kialakítottak, a befejezéseknél jól jött volna egy kis rutin, a párharcoknál pedig pár kiló, de ez majd a jön a korral, tapasztalattal. A múlt héten nagyjából már elmondtam, hogy hiszünk magunkban, nem csak focizgatni megyünk Európába. Ezt szerintem tavaly is lehetett látni, amikor a Bordeaux-on túljutva a rájátszásig jutottunk. Álmunk a jó európai szereplés, teszünk is majd érte! Mi nagyon szeretnénk nemzetközileg is sikeresek lenni. De szükségünk lenne némi segítségre is. Nézzünk körbe, gyakorlatilag mindenhol egy-két hete vége a bajnokságnak. Most június 2-a van, 20-án már edzőmeccsünk van, ez 18 nap, és közben persze már elkezdődik a felkészülés is. Gondolni kéne a labdarúgókra is! A másik témára rátérve: nehéz ezt így megmondani, ma ez volt a Videoton FC, sajnos nem sikerült nyerni. Azt szeretném elmondani, hogy többen már kisebb-nagyobb fájdalommal edzettek, játszottak az elmúlt hetekben, ma ez volt a legerősebb keret. Még egyszer mondom, alapvetően örültem a fiatalok teljesítményének.

forrás és címlapfotó: dvtk.eu és vidi.hu


Szombathelyi Swietelsky-Haladás–Mezőkövesd Zsóry FC 1-0

Michal Hipp, Haladás: – Nagyon nehéz volt, három játékosunk is sérült volt a héten, így teljesen le kellett cserélni a csapat jobb oldalát, sőt az utolsó edzésen Williams is megsérült, úgyhogy nehéz volt mára összeállítani az együttest, de sikerült így is nyernünk.

Tóth László, Mezőkövesd: – Végig kézben tartottuk a meccset, mi határoztuk meg a játék ritmusát. Ez így volt a 90. percig, ott volt egy apró hiba, ami végzetesnek bizonyult, de szerencsére nem olyan végzet, amire mi gondoltuk. Boldog vagyok, a csapat megérdemelte a bennmaradást, sokat tett érte a tavaszi eredmények alapján és az őszi szezon végén is. Tripla öröm ez számunkra, hiszen azok a csapatok maradtak benn, akik közel állnak a stábhoz, mivel mindannyian szerepeltünk ezekben a klubokban. Ezzel nem akarjuk megbántani a kiesőket, ők is megérdemelték volna a bennmaradást, de azt szokták mondani, hogy a tabella nem hazudik.

forrás: m4sport.hu


Budapest Honvéd FC–Vasas FC 3-1

Supka Attila, Honvéd: – Az első félidőben máris az valósult meg a pályán, amit elterveztünk, megtaláltuk azokat a réseket, üres területeket, ahol meg lehetett verni a Vasast. Az első félidőben is voltak helyzeteink, de úgy érzem, a második félidő egyértelműen miénk volt, és ha kicsit koncentráltabbak vagyunk, még nagyobb lehetett volna ez a győzelem.

Michael Oenning, Vasas: – Mindent megpróbáltunk, tisztában voltunk a helyzetünkkel. Tudtuk, ha hátrányba kerülünk a Honvéd ellen, nagyon nehéz lesz, ez be is igazolódott. Nem tudok nagy szemrehányást tenni a csapatnak. Látható volt, hogy nem akar összejönni semmi. Kiestünk, ezt el kell fogadni, mindent meg kell tenni, hogy visszajussunk. Hamarosan leülünk a vezetőkkel tárgyalni.

forrás: m4sport.hu és vasasfc.hu


Puskás Akadémia FC–Paksi FC 1-0

Pintér Attila, Puskás: – Először is nem a mérkőzésről szeretnék beszélni, hanem egy olyan legendáról, mint Kovács Feri bácsi volt. Számomra hihetetlen, hogy egy héttel ezelőtt még találkoztunk, itt volt a Puskás-Suzuki Kupán. Mindig volt egy jó szava, egy futballtanácsa, amit ha figyelt az ember, azt nagyon tudta hasznosítani. Minden egyes szaváért hálás vagyok, amivel próbált segíteni. Tudtuk, hogy ilyen mérkőzés lesz, nagyon jó erőkből áll Paks, nem véletlenül áll a tabella elején hosszú ideje. Annak különösebben örülök, hogy le tudtuk őket győzni és előzni tudtunk. Ha az utolsó nyolc évet nézzük, a feljutó csapatok vagy kiestek, vagy nem tudtak ilyen jó helyen végezni, egyetlen csapatot kivéve. Amit vállaltunk, azt elértük, büszke vagyok a csapatra, a játékosok sokat tettek azért, hogy ez megvalósuljon, mellette pedig kupadöntőt tudtunk játszani.

Csertői Aurél, Paks: – Az első félidőben jól játszottunk, de nem sikerült kihasználni a helyzeteinket. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, jött az ellenfél sorsdöntő ziccere, és ők kihasználják. Egy buta szabálytalanságnak köszönhetően kevesen lettünk, és onnan kezdve értékelhetetlenné vált a dolog. Egyébként sem egyszerű a Puskás ellen focizni, hiszen nagyon jó játékosai vannak, pláne emberhátrányban. De nem erre fogom a vereségünk. Ezt a meccset is, és az előzőeket is gólokkal kellett volna nyernünk. Nem így történt. A kapuig eljutunk, helyzeteink is vannak, de valamiért nem értékesítjük őket. Elégedetlen vagyok!

forrás: pfla.hu és paksifc.hu


Újpest FC–Debreceni VSC 2-1

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Úgy gondolom, hogy tökéletes szezont zárhattunk itt, Újpesten. A Magyar Kupa diadal és a bajnoki harmadik hely fantasztikus eredmény, amivel elégedettek lehetünk. A DVSC elleni találkozóra kitérve, jókor szereztünk gólt, gólokat, ha sikerült volna a harmadikat is meglőni, akkor kevésbé lett volna izgalmas a vége. Szeretném kiemelni, hogy a csapat egész szezonban nagyszerűen teljesített, és rendkívül hálás vagyok a közönségünknek is, akik mindig elképesztő hangulatot teremtettek

Herczeg András, DVSC: – Gratulálok a Nebojsának és az Újpestnek, szép évet zárt. A mai mérkőzésen nagy akarattal és elszántsággal játszott a csapat, de az első félidőben nem voltunk bátrak, nem vállalkoztunk sokat és ez probléma volt. A második játékrészben ez pozitívan változott, több helyzetünk volt,de sajnos pont ebben az időszakban lőtt az Újpest két gólt. Egy évvel ezelőtt az utolsó fordulóban a bennmaradásért játszott a csapat, most pedig a bronzéremért. Közel nem voltak olyan lehetőségeink, mint az elmúlt évben, a klub anyagi helyzete nem engedte meg, hogy igazoljunk, így a helyi kötődésű, saját nevelésű játékosokra támaszkodtunk. Amikor elindult a bajnokság, sokan az egyik kiesőnek tituláltak bennünket. Nagyon sok játékosnak ez volt az első NB I-es szezonja. Ősszel nagyszerű teljesítményt nyújtott a csapat, sajnos nagyon peches tavaszunk volt, egyszer nem tudtunk az őszi összeállításban játszani, ez megnehezítette a dolgunkat.

forrás: ujpestfc.hu és dvsc.hu

Olvasói sztorik