NB I

Több bajnokságban is figyel játékosokat a Videoton

A magyar bajnoknál folyamatosan cél az erősítés, a világbajnokságot is figyelik.

A labdarúgás berkeiben elterjedt a scouting kifejezés, ami azt jelenti: játékosmegfigyelés. Az m4sport.hu stábja felkereste a magyar bajnok Videoton ezzel foglalkozó szakemberét, hogy bepillantást nyújtson mesterségébe.

A fehérvári együttesnél tízfős stáb dolgozik a Vidi leendő labdarúgóinak feltérképezésén. Járják a világot, a nemzetközi piacot fürkészik, s riportokat írnak a látottakról.

Meglepőt húz a Real? Íme az öt legesélyesebb Zidane-utód
A francia legendát újabb madridi klubikon követi? Vagy netán a rutinos honfitárs?

– Kiemelten figyeljük a környező országok bajnokságait, de az elmúlt egy évben voltunk Brazíliában és Afrikában is. Ezeken a helyeken kimondottan kupameccsekre mentünk, olyan játékosok miatt, akiket kifejezetten ajánlottak – avatta be az M4 Sport stábját Balogh Tamás.

A közelgő labdarúgó-világbajnokságra nem tervezik, hogy kiutaznak, de a szemüket nyitva tartva szemlélik majd a mérkőzéseket.

– Főleg azokat a csapatokat követjük majd, amelyek kijutottak és reális piacok lehetnek nekünk is. De azt azért tudni kell, hogy amelyik játékos pályára lép a világbajnokságon, annak az értéke ugrásszerűen megnő. Nem tartom reálisnak, hogy a vb-n szereplő játékosok közül igazolunk, de bármi megtörténhet – fogalmazott a játékosmegfigyelő.

A riport itt tekinthető meg.

Címlapkép: vidi.hu

Olvasói sztorik