NB I

Lanzafame: Vidi vagy Fradi?

A kispestiek játékosa elmondta, hova nem igazol biztosan.

Davide Lanzafame, a Budapest Honvéd FC labdarúgója volt Szombathy Pál műsorvezető vendége a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban.

– A Videoton teljesen megérdemelte a bajnoki címet, csak gratulálni lehet nekik. Nekünk a mostani egy teljesen más idény volt, mint az előző, de a bronzérem megszerzéséért még mindent megteszünk. Ha a harmadik helyen végeznénk, az összességében egy jó eredmény lenne számunkra.

A gólkirályi címről

– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem érdekel a gólkirályi cím. Szép és jó lenne az első helyen végezni, de számomra nem ez a prioritás. Az érdekel leginkább, hogy elérjük a kollektív célunkat, azaz kijussunk Európába.

Kitölti a szerződését a Honvédnál?

– Nem az alapján hozok döntést a jövőmről, hogy kijutunk-e a nemzetközi porondra vagy sem. A döntésemet teljes higgadtsággal és derűsen hozom majd meg – az elnök úrral közösen egyeztetünk majd. Egyelőre azonban csak  szombati mérkőzésre koncentrálok.

El tudja magát képzelni a Videotonban vagy a Ferencvárosban?

– Ez olyan kérdés, amire nem tudok választ adni. Nem tudom, mi lesz velem a jövőben, ezért nem is tudom magam elképzelni. Egy ambiciózus terv kell, ahol a csapat valami fontosat tud elérni. Ha a terv nem felel meg az én érzéseimnek, akkor más döntést hozok, meglátjuk, mi lesz. Amit biztosan elárulhatok:

kilencvenkilenc százalék, hogy nem térek vissza Olaszországba

– fogalmazott a kispestiek olasz játékosa.

A teljes beszélgetés ITT érhető el.

címlapkép: honvedfc.hu

Olvasói sztorik