NB I

Brazília felé nyitott kapukat a Puskás Akadémia

Szorosabbra fűzi kapcsolatát Brazília legnépszerűbb egyesületével a Puskás Akadémia: a klubhonlap cikke szerint kedd délelőtt együttműködési szándéknyilatkozatról állapodott meg a Pancho Arénában Mauricio Roberto Gomes de Mattos, a CR Flamengo alelnöke és Takács Mihály, az akadémia főigazgatója.

A több mint 40 milliós szurkolótáborral rendelkező brazil óriásklub idén első dél-amerikai alakulatként vett részt a Puskás–Suzuki-kupán. A rióiak a harmadik helyen végeztek, ám szándékaik szerint egy év múlva visszatérnek, hogy megnyerjék a trófeát. A honlapnak nyilatkozva Mauricio Roberto Gomes de Mattos alelnök értékelte a tornát és a két klub tervezett jövőbeni együttműködéséről is beszélt.

– Kiváló torna volt, a szervezés minősége és a helyszín is egyszerűen lenyűgözött mindnyájunkat, nagyszerű érzésekkel távozom innen – köszönöm mindenkinek, hogy ilyen fantasztikus élményekkel gazdagodhattunk – mondta a „carioca” klub elöljárója.

– Nagyon várjuk, hogy megkapjuk a meghívást a következő tornára, és ha Isten is úgy akarja, jövőre aranyéremmel térhetünk haza. Azon dolgozunk, hogy szorosabb kapcsolatot alakítsunk ki a Puskás Akadémiával, olyan kooperációt szeretnénk létrehozni, amely mind az önök intézményének, mind a Flamengónak komoly előnyökkel járhat. Ma állapodtunk meg egy együttműködési szándéknyilatkozat kidolgozásáról, valamint azt tervezzük, hogy létrehozunk egy csereprogramot, amelynek keretében az akadémia fiataljai tapasztalatokat szerezhetnek nálunk, megismerkedhetnek a mi módszereinkkel, illetve a mi sportolóink is eljöhetnek ide, a Puskás Akadémiára.

A Flamengo képviselőivel kedd délelőtt folytatott tárgyalásokat az akadémia részéről Takács Mihály értékelte, aki arról is beszélt, milyen fogadtatása volt az idei Puskás–Suzuki-kupának a nagyvilágban.

– Örömmel tölt el, hogy mi vagyunk az első olyan klub Európában, amellyel a Flamengo ilyen szoros kapcsolatot kíván kialakítani – fogalmazott a főigazgató. – A nagyköveti szintű visszajelzés alapján a Puskás–Suzuki-kupa igen magas hírértékkel bírt Brazíliában, s a többi résztvevő klub képviselői és vezetői is egyetértenek abban, hogy a torna világszínvonalú eseménnyé nőtte ki magát.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!