NB I

Bundesliga-csapathoz került a magyar játékos

A Mönchengladbachnál járt próbajátékon a Videoton fiatal védője.

Tavaly októberben a Videoton utánpótlásából Torvund Alexander kapott meghívást a Bundesligában szereplő Borussia Mönchengladbach csapatától próbajátékra, ezúttal pedig a fehérváriak tizenhat esztendős védője, Bekker Roland utazott el a német együttes ificsapatához ugyanezen indokból.

Dzsudzsák visszatér az NB I-be? Az al-Vahda már meg is találta az utódját
Sajtóhírek szerint nem hosszabbít a magyar játékos az arab együttesnél.

Áprilisban az U16-os válogatottal Finnországban szerepeltünk az UEFA fejlesztési tornáján, és ekkor figyelt fel rám a Borussia Mönchengladbach egyik játékosmegfigyelője. Május 14-től 17-ig vehettem részt próbajátékon a németeknél az U17-es csapatban. Több edzés és egy felkészülési mérkőzés is szerepelt a programban. A meccset egy másodosztályú U19-es csapat ellen játszottuk, és 12-0-a nyertünk, sikerült adnom egy gólpasszt, úgyhogy mindent figyelembe véve szerintem nem teljesítettem rosszul – mondta a vidi.hu oldalon Bekker.

A belső és bal oldali védőként is bevethető játékosról fehérvári edzője, Simek Péter is elismerően nyilatkozott, szerinte amennyiben a fejlődése töretlen lesz, akkor felnőttként nem csak a válogatott közelébe kerülhet, de jó esélye lesz arra, hogy egy erős, külföldi bajnokságban is megállja a helyét.

Bekker Roland edzőmeccsen is játszott. Fotó: vidi.hu
Olvasói sztorik