NB I

A Vasas sem okozott gondot a Videotonnak

A székesfehérváriak továbbra is vezetik az NB I-et.

OTP Bank Liga, 31. forduló

Vasas FC – Videoton FC 0-3 (0-1)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion. Játékvezető: Berke

Vasas: Nagy G. – Benes, James (Vaskó, 70.), Risztevszki – Murka, Egerszegi, Vogyicska (Laczkó, 67.), Hangya – Barczi – Ádám M. (Pavlov, 58.), Gaál. Vezetőedző: Michael Oenning.

Videoton: Kovácsik – Nego, Juhász, Vinícius, Stopira – Varga J. – Nikolov (Tamás K., 91.), Pátkai – A. Hadzic – Kovács I. (Huszti, 89.), S. Scsepovics (M. Scsepovics, 74.). Vezetőedző: Marko Nikolics.

Gólszerzők: S. Scsepovics (5.), Kovács I. (57.), Tamás K. (92.)

A kiesés elkerüléséért nagy csatát vívó Vasas újpesti albérletében fogadta a bajnoki éllovas, aranyéremért csatázó Videotont az élvonal 31. fordulójában.

Az ötödik percben rögtön gól lett az első veszélyesebb Videoton-támadásból: Kovács lövését még védte Nagy, de a kipattanó labda éppen Stefan Scsepovics elé került, aki nem hibázott (0-1). Egy nem túl precíz hazaadás után egyenlíthetett volna a Vasas, de végül tisztázott a Vidi-védelem. A következő negyed órában négy sárga lapot is kiosztott a játékvezető, ezen kívül azonban komolyabb említésre méltó jelenetet nem hozott a viszonylag kemény találkozó.

Juhász fejesénél Nagy-bravúrra volt szüksége a Vasasnak, majd a szöglet után Nikolov szerzett gólt, de előtte szabálytalankodott, így kifelé járt szabadrúgás. Nem sokkal később a második érvényes Videoton-találatot ünnepelhették a vendégek szurkolói: S. Scsepovics keresztlabdáját Kovács István pofozta a hálóba (0-2). Gaál szépíthetett volna, de Kovácsik védett. A hajrába érve Stefan Scsepovics megsérült, Marko váltotta – Jamesszel fejelt össze, akit percekkel korábban szintén lecseréltek.

A végén még Huszti is beállt, majd Tamás Krisztián is pályára lépett, hogy további lendületet adjanak csapatuknak, ami sikerült is: beállása után pár másodperccel Tamás K. is bevette a kaput, így 3-0-ra verte az utolsó helyre visszacsúszó Vasast a továbbra is éllovas Videoton.

Fotó és címlapfotó: vidi.hu
Olvasói sztorik