NB I

A kiesőjelölt Balmazújváros átgázolt a Debrecenen

Kiütéssel ért véget a megyei rangadó.

OTP Bank Liga, 31. forduló

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Debreceni VSC 4-0 (1-0)

Balmazújvárosi Városi Stadion, 1808 néző. Játékvezető: Kassai

Balmazújváros: Horváth L. – Habovda, Rus, Tamás L., Uzoma – Vajda (Kamarás, 80.), Sigér, Majszuradze, Batarelo (Haris, 74.) – Andrics (Zsiga, 78.), Arabuli. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

DVSC: Kosicky – Barna Sz., Szatmári Cs., Kinyik, Kusnyír – Tőzsér, Filip (Bódi, a szünetben) – Sós (Tisza T., 71.), Varga K., Könyves (Takács T., 52.) – Tabakovic. Vezetőedző: Herczeg András.

Gólszerzők: Andrics (36.), Vajda (47.), Rus (65.), Arabuli (89.)

A forduló előtt sereghajtó Balmazújváros a dobogós helyét megtartani igyekvő Debrecent fogadta az OTP Bank Liga 31. fordulójának megyei rangadóján.

Bekezdett a DVSC: öt perc elteltével Horváth kapusra kétszer is szükség volt, hogy ne kerüljön hátrányba a hazai együttes. Jól zártak a védelmek, a játékrész közepéig további nagy helyzetet nemigen jegyezhettünk fel: 20-25 méterről már lövésekkel próbálkoztak a felek, nem túl sikeresen. A Balmaz is bejelentkezett a gólért: kétszer védett Kosicky bravúrral a 27. percben. Feléledt a Balmazújváros, ismét Kosickynek volt dolga, majd a 36. perc már az első gólt is meghozta: Andrics-találattal szerzett vezetést a hazai együttes.

Nagy elánnal jött ki a második félidőre is a Balmazújváros: Kosicky védett ismét, a kipattanó Vajda elé került, aki köszönte a lehetőséget: 2-0! Megtáltosodott a Balmaz, a 65. percben el is döntötte a meccset: Rus Adrián találatával már 3-0-ra vezetett. Kosicky védett, hogy ne legyen négy közte, majd a DVSC előtt is adódott lehetőség, de maradt a háromgólos differencia.

Remekelt a Balmazújváros, a vége előtt még Arabuli is betalált: megérdemelten nyertek 4-0-ra.

Címlapkép: dvsc.hu

Olvasói sztorik