NB I

Ismét hátrányból kapaszkodott az Újpest

A Haladás hamar megszerezte a vezetést, de ez nem volt elég a győzelemhez.

NB I, 31. forduló

Swietelsky Haladás – Újpest FC 1-1 (1-0)
Szombathely, Szombathelyi Haladás Stadion. 5882 néző. Játékvezető: Erdős J.
Haladás: Király – Schimmer (Jancsó, a szünetben), Wils, Kolcák, Bosnjak – Grumics, Jagodics – Mészáros (Medgyes, 11.), Rácz, Németh Márió (Ramos, 58.) – Williams. Vezetőedző: Michal Hipp.
Újpest: Pajovic – Kálnoki-Kis, Litauszki, Mohl (Szűcs, 33., Cseke, 78.) – Pauljevics, Nwobodo, Zsótér (Tischler, 86.), Balázs – Onovo, Novothny. Vezetőedző: Nebosja Vignjevic.
Gólszerzők: Németh Márió (9.), illetve Zsótér (49.)

A magyar élvonal 31. fordulójában a bronzéremért harcban álló Újpest a biztos bennmaradásért küzdő Haladás otthonába látogatott. A gólcsend nagyon hamar megtört, hiszen Németh Márió már a kilencedik percben bevette az újpesti Pajovic kapuját. A gólszerző Grumics csúsztatását váltotta gólra jó tizenöt méterről, 1-0.

A folytatásban előbb Novothny, majd nem sokkal később a ziccerben lévő Pauljevics próbálta bevenni Király kapuját, de a Hali-kapus résen volt. A szünetben így egy gól volt a szombathelyiek előnye.

A fordulás után hamar egyenlíteni tudott az Újpest. A 49. percben Zsótér elé került a labda, a játékos pedig jó tizenhat méterről a felső lécre lőtt, a labda onnan a gólvonal mögé pattant, 1-1. A hajrában közel volt az újabb gólszerzéshez a lila-fehér együttes, Nobothny a 75. percben került nagy ziccerbe, de Király védett. A 88. percben a Haladás bosszankodhatott, hiszen Williams került kihagyhatatlan helyzetbe, de tizenegy méterről hibázott, így maradt az 1-1.

Az egy-egy pontnak köszönhetően az Újpest feljött az ötödik helyre, míg a Haladás visszacsúszott a kilencedik pozícióig. A szombathelyiek három pontra vannak a kiesőzónától, így továbbra sem biztosították bennmaradásukat az élvonalban. 

Németh Márió, 1-0

Zsótér, 1-1

címlapkép: ujpestfc.hu

Olvasói sztorik