NB I

Kilenc nyeretlen bajnoki után ismét győzött a DVTK

A Paks mindent kihagyott az emberhátrányban játszó diósgyőriek otthonában.

NB I, 31. forduló

Diósgyőri VTK – Paksi FC 1-0 (1-0)
Diósgyőr, DVTK Stadion, 4036 néző. Játékvezető: Szőts G.
DVTK: Rados. – Nagy T., Lipták, Brkovics, Bárdos – Busai, Kocsis G. – Varga J. (Karan, a szünetben), Hasani (Joannidisz, 66.), Ugrai – Bacsa (Szarka, 82.). Vezetőedző: Fernando Fernández.
Paks: Rácz – Vági, Fejes, Gévay, Szabó J. – Simon Á., Kecskés (Simon A., 68.), Hajdú Á. (Nikházi, 68.) – Haraszti, Hahn (Szakály D., 84.), Bartha. Vezetőedző: Csertői Aurél.

Gólszerző: Bartha (öngól, 26.)

Kiállítva: Lipták (35.)

Az óriási bajban lévő diósgyőrieknek nem volt más választásuk a meccs előtt, mindenképpen le kellett volna győzniük a harmadik helyért küzdő Paksot.

Az első tíz perc helyzet nélkül telt, a 14. percben Hahn tekerése csendesítette el a hazai drukkereket egy pillanatra, próbálkozása alig ment mellé. Három perccel később szintén a paksi csatár kísérletezett, ezúttal Radosnak kellett észnél lennie. A semmiből aztán a hazaiak szereztek vezetést a 26. minutumban, a 250. NB I-es meccsét játszó Bartha Lászlóról pattant a vendégek kapujába a labda Hasani szögletét követően, öngól, 1-0.

Nem igazán nyugodhatott meg ettől a góltól a DVTK, még a szünet előtt ugyanis a kiállítás sorsára jutott Lipták Zoltán egy eléggé véleményes szituációt követően – a miskolciak csékája Hahnnal ütközött a tizenhatosnál. Az első játékrész hajrájában két gólszerzési lehetőség is adódott a vendégek előtt, Hahn előbb Haraszti beadását fejelte mellé, majd Bartha sem célzott pontosan fejjel.

Külföldi lapok már tudják, mennyi pénzért érkezik a Fradi sztárigazolása
Thomas Dollék mindent megtesznek az erősítésért.

A fordulást követően öt perccel már jött is az újabb tolnai ziccer, de Haraszti és Bartha sem tudta befejezni a támadást góllal –  nagyon közel állt a Paks az egyenlítéshez. Az 56. percben Radosnak kellett ismét védenie, ám ezt követően már enyhültek a paksi támadások, főképp a mezőnyben zajlott a játék.

Egy kis „pihenést” követően az utolsó tizenöt percben ismét megélénkültek a felek, az emberhátrányban játszó hazaiak is felértek a paksi kapuhoz, Kocsis fejjel igyekezett veszélyt teremteni, de az óriási ziccer Haraszti szöglete után alakult ki. Fejes fejese öt méterről milliméterekkel ment mellé, és még Szabó is majdnem beleért a kapu torkában.

Ha reggelig játszik a Paks, akkor sem rúg gólt, ez szinte biztos. A 90. percben is sikerült kihagyniuk ugyanis egy óriási ziccert, Bartha révén ezúttal. A DVTK mindent megúszott, így bezsebelte a három pontot.

Olvasói sztorik