NB I

Megint botlott a Fradi, egyre reménytelenebb a bajnoki cím

A második félidőben felpörögtek az események a Honvéd otthonában: véleményes tizenegyes, Dollt elküldték a kispadról, óriási ziccert rontott Böde.

NB I, 31. forduló

Budapest Honvéd FC – Ferencvárosi TC 1-1 (0-0)
Bozsik Stadion, 4680 néző. Játékvezető: Farkas.
Honvéd: Gróf – Heffler, Kamber (Kosút, 34.), Bobál – Holender, Pölöskei, Gazdag, Banó-Szabó (Tömösvári, 25.), Kukoc (Danilo, 60.) – Eppel, Lanzafame. Vezetőedző: Supka Attila.
FTC: Dibusz – Botka, Blazic, Leandro, Sternberg – Szpirovszki, Gorriarán (Batik, 85.) – Varga R., Nagy D. (Lovrencsics B., 78.), Paintsil (Georgijevics, 82.) – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll.

Gólszerzők: Lanzafame (68., tizenegyesből), illetve Blazic (48.)

Győzelmi kényszerben lépett pályára a Ferencváros a Budapest Honvéd otthonában, hiszen az éllovas Videoton a 17 órakor kezdődő meccsén 3-0-ra megverte a Vasast.

Mindkét szurkolótábor jóvoltából jó hangulatban kezdődött a találkozó, azt azonban túlzás lenne kijelenteni, hogy egymásnak estek a csapatok az első tíz percben. A 12. minutumban Eppel helyzete szolgáltatott izgalmakat, a Honvéd gólvágója hat méterről fejelhetett, de nem volt elég erő a kísérletében. Öt perccel később szintén Eppel került lövőhelyzetbe, ezúttal a jobb alsó felé tartó próbálkozását ütötte ki Dibusz.

A 23. percben a túloldalon is feljegyezhettünk egy lehetőséget, Böde azonban tizenkét méterről nem lőtt, így oda lett a helyzet. A Fradi népszerű támadója néhány pillanattal később tizenegyest reklamált Gazdag becsúszása után, de Farkas játékvezető sípja jogosan maradt néma.

Eppel és Gorriarán harca a bajnokin. Címlapfotó és Fotó: MTI/Czagány Balázs

A lényeg a második félidőre maradt.

A szünet után három perc kellett a Fradinak a gólszerzéshez, valószínűleg senkit nem ér meglepetésként, hogy ismét a védő, Miha Blazic talált be. A hetedik gólját szerző hátvéd Varga szabadrúgása után volt jó helyen és közelről bekotorta a labdát Gróf kapujába, 0-1. 

Felpörgött a Honvéd is, mindkét kapu előtt akadtak helyzetek, és természetesen az óriási feszültség közepette sok szabálytalanság és játékvezetői ítélet borzolta a kedélyeket. Dibusz jó formában védett, a 65. percben Eppel fejesét védte bravúrral, egy perccel később viszont már ő is verve volt, de Kosút nagy ziccerben hat méterről fölé lőtt.

A 68. percben Lanzafame ütközött Dibusszal a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt – ezzel természetesen vitatkoztak a vendégek, szerintük az olasz játékos akasztotta bele a lábát a kapusba. Lanzafamét azonban nem zavarta meg semmi a tizenegyes elvégzésénél, magabiztosan lőtt a bal alsóba, 1-1. A túloldalon Böde is próbált eljátszani egy tizenegyest Bobál becsúszása után, de jól tette Farkas, hogy nem ítélt büntetőt.

Jamesé minden idők legmenőbb bevonulása – VIDEÓ
A Bayern-sztár alakítása felrobbantotta az internetet.

A 75. percben „a madocsai Messi” a meccs helyzetét hagyta ki: háttal a kapunak megkapta a labdát a tizenhatoson belül, egy csellel megverte a védőjét, majd ajtó-ablak ziccerben fölé bombázott.

A hajrában Thomas Doll már három csatárral nyomult előre a három pontért, Böde mellé beállt Lovrencsics Balázs és Dejan Georgijevics is, sőt Batik Bencét is a támadósorba állította be a német tréner – akit egyébként a 88. percben elküldtek a kispadtól.

A hosszabbításban mindkét csapat behúzhatta volna a három pontot, Gazdag lövése centikkel ment mellé, Varga pedig tizenkilenc méterről lőhetett szabadrúgást, de végül maradt az 1-1. Ha jövő vasárnap nyer a Videoton, akkor bajnok.

Olvasói sztorik